Mii de britanici depun flori în memoria prințului Philip, la reședințele regale: Buckingham, Windsor sau Edinburgh, chiar dacă reprezentanții Casei Regale au cerut oamenilor să nu încălce restricțiile anti-COVID. Omagii impresionante au loc la nivel oficial, atât din partea familiei, cât și din partea oamenilor simpli.
Mii de britanici, lau omagiat pe Printul Philip în ciuda regulilor anti COVID
sursa: Hepta

Mii de britanici participă la funeraliile prinţului consort Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, vor avea loc sâmbăta viitoare, anunţă Palatul Buckingham, conform postului Sky News. Funeraliile vor începe la Palatul Windsor, iar trupul prinţului Philip va fi transferat la Catedrala Saint George din Windsor cu un vehicul marca Land Rover care a fost configurat în mod special de prinţ.

Ceremonia funebră va fi transmisă în direct de televiziuni.

Sâmbăta viitoare, la ora 15.00 (17.00, ora României), în întreaga Mare Britanie va fi păstrat un minut de reculegere în memoria prinţului Philip, pentru a marca “vasta sa contribuţie şi moştenirea durabilă”, conform familiei regale.

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri dimineaţă, la vârsta de 99 de ani. Ducele de Edinburgh a murit la Castelul Windsor. “Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor”, a comunicat Palatul Buckingham.

Numeroase personalităţi din întreaga lume, inclusiv lideri politici, au transmis condoleanţe familiei regale şi Marii Britanii pentru decesul prinţului Philip.
printul philip