Featured, Politic

Mihai Fifor susţine că nimeni nu îi dă afară din partid pe nesupuşi

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că lista neagră pe care s-ar afla diferiți social-democrați, despre care vorbește Codrin Ștefănescu, este „o poveste” și că nimeni nu îl dă pe acesta afară din partid sau pe Cătălin Rădulescu, ori Liviu Pleșoianu.

„Lista neagră este o poveste. Hai să fim serioși. Nimeni nu îl dă afară pe Codrin Ștefănescu din partid. Nimeni nu îl dă afară pe Cătălin Rădulescu din partid. Nimeni nu îl dă afară pe Liviu Pleșoianu din partid. L-a oprit cineva pe prietenul nostru Liviu Pleșoianu să vorbească? Să se exprime? Să se exprime”, a afirmat Mihai Fifor, joi seară, la Antena 3.

Acesta a precizat că Viorica Dăncilă a fost deranjată de afirmațiile lui Liviu Pleșoianu, adăugând că este inacceptabil să jignești o femeie care este premier și președinte de partid.

„Pentru că se depășește o măsură. Una e să ataci o chestie doctrinară, pe măsuri de guvern și alta este să jignești. Lucrul acesta este inacceptabil. În primul rând discutăm de o femeie. În al doilea rând discutăm de prim-ministrul României și în al treilea rând, îți place nu îți place, este președintele partidului votat ân Congres. Nu poți să jignești în maniera cu care o face colegul nostru, cu tot respectul pentru ceea ce înseamnă Liviu Pleșoianu pentru PSD”, a explicat Fifor.

El a mai spus că poți veni în forurile statutare ale partidului să îți exprimi nemulțumirile. Secretarul general al PSD a precizat că nimeni nu a contestat pe nimeni în Congres, iar tot candidații la funcții au fost lăsați să se exprime, însă dacă pierzi o competiție trebuie să rămâi colegial cu restul membrilor formațiunii.

„De multe ori am spus dacă ești un om vertical și corect, un om de partid, spui ce ai de spus în forul tău statutar, în BPN, CEx, în Congres în cazul de față. Dar nimeni nu a contestat pe nimeni. Au dorit să se înscrie pentru diverse poziții, s-au înscris și pentru președinte de partid, și pentru președinte executiv și pentru secretar general. Ca niciodată nimeni nu a oprit pe nimeni să vorbească. Au vorbit toți cei care au vrut să se exprime în cadrul Congresului. Ce dorim mai mult decât atât? Dar într-o competiție cineva câștigă, cineva pierde. Asta înseamnă competiție. Dacă ești un bun coleg, după ce s-a terminat competiția, strângi mâna celui care a câștigat și continui lupta. Asta înseamnă camaraderie și asta înseamnă să fii de aceeași parte a baricadei. Nu înseamnă că de a doua zi începi să îi înjuri pe cei pe care nu ai putut să îi înfrângi printr-o competiție deschisă”, a conchis Mihai Fifor.

Reacția acestuia vine după ce Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD și apropiat al lui Liviu Dragnea, a scris, joi pe Facebook, că există o listă neagră în PSD, făcând mențiunea că pe ea „sunteți toți”. El a mai precizat că urmează lista neagră din Guvern și a președinților filialelor PSD.

Sursa: Mediafax