Mihai Chirica ,Primarul municipiului Iaşi susţine că Olguţa Vasilescu nu ştie că finanţarea polilor de creştere pe fonduri europene a încetat din 2016, iar din 2017 sunt poli de dezvoltare, relatează Agerpres.

“Probabil doamna Olguţa Vasilescu nu ştie că finanţarea polilor de creştere pe fonduri europene a încetat în 2016, când a fost anulat însuşi termenul de pol de creştere. De asemenea, nu ştie că toate proiectele nefinalizate până în martie 2016 trebuiau continuate pe bugetele proprii ale polilor de creştere, şi nu ştie faptul că toate municipiile reşedinţă de judeţ au devenit poli de dezvoltare. La ce măcel au făcut prin ministere, de nici acum nu sunt finalizate toate axele de dezvoltare ale României, pentru atragerea de fonduri europene, nu mă mai miră nimic. Dacă informaţiile i le dă Darius Vâlcov nu pot să le urez decât ‘spor la îngropat tablouri'”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, primarul Mihai Chirica.

Reacţia vine după ce fostul ministru al Muncii şi fost primar al municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, a postat pe pagina sa de socializare că “în ciclul financiar trecut, Craiova a fost pe locul 1, între polii de creştere din România, la absorbţia de fonduri europene, deci peste Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi etc. Aşa că mai uşor cu propaganda pe scări”.