Showbiz, Stiri

Mihai Bendeac îl desfiinţează pe Arşinel, acuzându-l că “nu merita acest rinichi”

Alexandru Arşinel îi răspunde: “Să-i fie ruşine că atacă un om aflat la pământ!”

61377524

Arşinel spune că demersul lui Bendeac îl lasă rece, însă îi bate obrazul pentru că a ales să-l atace când este la pământ. Arşinel a precizat că niciodată nu a vorbit cu Bendeac, însă întrebat fiind despre acesta a spus că are o manieră exagerată de a juca, dar l-a catalogat ca un actor interesant.

Alexandru Arşinel răspunde la atacul lui Mihai Bendeac, care l-a criticat dur într-o postare pe Facebook. „Nu, domnule Arşinel! Dumneata nu meritai acest rinichi! Ai furat dreptul altcuiva la viaţă!“, a susţinut Bendeac. De asemenea, realizatorul de emisiuni a criticat activitatea maestrului de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, dar şi faptul că joacă în reclamele pentru farmacia Catena.

Alexandru Arşinel se afle de luni la Institutul de Urologie din Cluj pentru analize după ce la sfârşitul lunii august a suferit un transplant de rinichi. “Uneori sunt întrebat despre cineva care apare în zona comediei şi asta pentru că mi-am câştigat un statut de actor popular, de actor care este arătat cu degetul pe stradă. Eu nu-l cunosc pe Bendeac, nu am vorbit cu el în viaţa mea, dar l-am văzut la televizor şi am spus că mi se pare un actor extrem de interesant. Eu am reproşat doar maniera lui exagerată de a juca, el şarjând fără motiv, fiind probabil în căutarea propriului stil. Eu nu am comentat despre calităţile sale de actor. El s-a mobilizat să demareze, de ceva vreme, anumite invective la adresa teatrului pe care îl conduc (Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti) şi la adresa unor colegi care şi-au câştigat un anumit statut după mulţi ani de muncă”, a declarat Alexandru Arşinel.

Alexandru Arşinel a spus că nu vrea să intre în polemică cu Bendeac. “Dacă acesta e caracterul lui, eu nu am ce să fac. Nu vreau să intru în polemică cu el. Eu în viaţa mea nu am schimbat două vorbe cu el. Niciodată nu şi-a exprimat dorinţa de a lucra la Teatru, nu a venit să-mi propună niciodată un proiect. Ceea ce este ciudat este faptul că atacă un om aflat la pământ, e ruşinos, să-i fie ruşine! Nu mă cobor eu la un nivel atât de jos, eu am o activitate publică şi am fost binecuvântat cu multe răsfăţuri din partea publicului. Am primit mesaje de sprijin din toată lumea şi din ţară”, a spus maestrul.

Legat de reclamele la farmaciile Catena, Arşinel a răspuns observaţiei lui Bendeac, care spunea în scrisoarea postată pe o reţea de socializare că actori mai tineri ar putea juca în aceste reclame. “Văd că el a lovit în toate punctele mele de sprijin. Eu şi Stela Popescu am fost aleşi pentru că targetul reclamei sunt în mod special cei de vârsta noastră, care au mai multă nevoie de medicamente. Pe de altă parte, s-a făcut un sondaj din care reieşea că eu şi Stela Popescu suntem pe primele locuri în ceea ce priveşte popularitatea. Atacul lui mă lasă rece, nu mă afectează decât din puctul de vedere al situaţiei în care mă aflu. Tinerii din generaţia mea aveau mai mult respect, eu mă lipeam de perete când vedeam un actor. De asemenea lucruri muradre nu o să scăpăm niciodată, dar trebuie să luptăm”, a concluzionat Arşinel.

bendeac

Scrisoarea lui Mihai Bendeac, postată pe pagina sa de facebook, îl atacă pe Arşinel atât profesional, cât şi din punctul de vedere al transplantului. “Nu, domnule Arşinel! Dumneata nu meritai acest rinichi!  Mai ales că era un ”01”! Dumneata ai furat dreptul altcuiva la viaţă! Nu-l meritai măcar pentru că, împreună cu acoliţii dumitale, ai căpuşat Teatrul Tănase care a ajuns, din punct de vedere artistic, o suşă ordinară care să vă permită să vă umpleţi de bani. Vă invit să vă luaţi rinichiul şi să vă daţi jos labele de pe Teatrul Tănase! Sunt atâţia tineri care nu au unde să joace şi care înteleg ce înseamnă un show de varietăţi în 2013!”.

Actorul s-a plâns că Arşinel l-ar fi atacat: “Iertaţi-mi impertinenţa, domnule Arşinel. Dar m-am saturat să mă faceţi cu ou şi cu oţet de câte ori vi se năzare în ultimii ani. Am răbdat zoaiele cu care m-aţi umplut şi reacţia oamenilor care mai aveau puţin şi mă băteau cu biciul în piaţa publică fiindcă îmi permiteam să-mi exprim părerea despre ”zeii” artei româneşti…”

“M-am abţinut să spun asta ca să nu sune a infatuare, dar gestul dumitale de mafiot şi atitudinea superioară şi scârboasă cu care m-ai gratulat de câte ori ai avut ocazia, mă determină să o fac: există MULŢI actori tineri mai buni decât dumneata, există zeci de mii de tineri care cântă mai bine decât dumneata, există mii de tineri care au idei mai originale şi mai îndrăzneţe decât dumneata şi, la dracu, tineri care ar face şi reclame la Catena mai bune decât dumneata! Punem pariu?!”, mai scrie Bendeac. Concluzia lui este: DOMNULE ARŞINEL! TREBUIA SĂ TE FOLOSEŞTI DE NOTORIETATE, NU CA SĂ PUI BANI LA TESCHEREA ŞI SĂ ALERGI PRIN SUŞE, CI CA SĂ-I DETERMINI PE OAMENI SĂ-ŞI SCHIMBE MENTALITATEA ŞI SĂ DEVINĂ DONATORI! SĂ SCHIMBI SISTEMUL!

Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistã „Constantin Tãnase” din Bucureşti, a suferit, la sfârşitul lui august, un transplant de rinichi, la un spital din Cluj-Napoca. (I.G.)