Showbiz

Mihaela Rădulescu, un nou scandal: Vedeta le dă replica celor care râd de ea

După ce a fost ironizată de un ziar austriac, care a numit-o „Bătrâna”, şi a răspuns la acest atac printr-o scrisoare deschisă, vedeta îi pune la punct pe cei care s-au amuzat pe seama ei pentru greşelile gramaticale. Deranjată pentru că cei care i-au citit scrisoarea deschisă nu s-au rezumat la mesajul pe care ea l-a transmis presei din Austria, ci i-au scos în faţă şi greşelile de redactare, Mihaela a reacţionat imediat pe Facebook. „În timp ce unii de pe aici fac analiză pe text (în ţara cu o aşa scăzută rată de luat bac-ul?! :)))), eu călătoresc enorm.248754l-640x0-w-8d7d47cf

Ba cu treabă, ba… cu dor sau chef de aer proaspăt, de văzut locuri noi, evenimente excepţionale… Vorbesc vreo 6 limbi, unele mai bine, altele suficient de amuzant pentru localnici cu mintea întreagă… Nu există loc în care să merg şi să nu învăţ câteva expresii utile într-o limbă nouă, nu există călătorie către o nouă destinaţie fără un mic ghid de expresii uzuale în limba respectivă. Pentru că despre asta e vorba, docţilor – învăţăm limbi străine că să comunicăm, că să ne facem viaţa mai uşoară, nu ca să ne dăm doctoratul cu ele – excepţie fac, desigur, cei care operează cu o limbă străină în profesia lor, dar, eu, ce să vezi, n-am nevoie decât să comunic…for fun. Engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană… cât să înţeleg pe ce lume sunt, ebraică… pentru că am avut norocul să vizitez des acea ţară şi câte un strop de poloneză, suedeză, portugheză…

Mă distrez copios vorbindu-le şi mă bucur că, dacă am de comunicat ceva în engleză sau franceză, pot scrie suficient de bine cât să se înţeleagă ideea”, a precizat ea. Vedeta le-a dat şi un sfat celor care o critică: „Vă place sau nu, pentru strădania unora de a-mi găsi nod în papură la orice… I don’t give a shit. Mi-am adus aminte de o reclamă la o şcoală de învăţat limbi străine – un hoţ intră într-o casă, noaptea şi, exact când se pregătea să opereze, se aude un lătrat gros, ca de câine fioros – era, de fapt, o pisică drăgălaşă, care învăţase… esenţialul. Nu mă aştept să înţelegeţi chiar toţi ideea – şi mă refer strict la cei îndobitociţi de atâta vânătoare de greşeli ale altora – , dar simt nevoia să va mângâi pe creştetele încordate şi să vă urez… get a life, guys.”  Dar asta nu este tot. Mihaela a prezentat şi o poveste din care rezultă cât de important este să înveţi ceva pe cont propriu.

 „P.S. – chiar ieri, în Monaco, am văzut un camion cu număr de România şi pe şoferul care încerca să se înţeleagă cu cineva, în română şi prin semne:). M-am oprit să-l ajut, fac asta oriunde şi oricând, chiar şi în aeroport, când văd români chinuindu-se să explice funcţionarilor că n-au bani de plătit suplimentul de bagaj sau când au orice problemă. Şi ştiţi ce bine e să-ţi găseşti vorbele în… ce limbă e nevoie, fără să-ţi baţi capul dacă ai făcut corect acordul ?:))) Ştiţi ce satisfacţie imensă ai când înveţi limbi străine de capul tău şi vorbeşti, scrii, citeşti, comunici, fără să te sinchiseşti de cretini care te vor perfect, doar pentru că tot ce ştiu ei mai bine ca tine…e o regulă în plus de gramatică ?

Lumea asta mare şi interesantă are ferestre şi uşi pentru toată lumea, dar unii insistă să se dea doar cu capul de ziduri, nu ştiu exact de ce. „Mihaela Rădulescu a încheiat mesajul pe un ton amuzant, cu o notă de ironie pentru „vânătorii de greşeli”: „Ups, scuze, tre’ să fug, că pierd avionul. Well, have fun hunting or …keep kissing my ass. Bisoux! Bis morgen! A domani! Do zobaczenia! Leitraot (aşa se pronunţă, că să nu vă încurc cu literele din ebraică:))). Disfruta la vida! Bine, mergea cu succes şi un <<fuck you>> pentru bătuţii în cap, dar le-am dat deja block, aşa că nu vor mai putea să-şi ia darul.”

blank
blank