Migranții
International

Migranții de la granița cu Polonia și Belarus, duși într-un centru logistic

Poliția de frontieră din Belarus a anunțat că migranții dintr-o tabără improvizată la granița dintre Polonia și Belarus au fost transferați într-un centru logistic. Mutarea s-a realizat pe bază de voluntariat.

Peste 1.000 de migranți de la granița dintre Polonia și Belarus au fost duși într-un centru logistic

Migranții de la granița cu Polonia și Belarus, peste o mie de persoane au fost transferate marți seara într-un hangar din apropierea graniței. Cu toate acestea, alte 800 de persoane au stat afară peste noapte, la temperaturi sub 0°C, în corturi sau lângă focuri de tabără.

Din cauza condițiilor dificile și a gerului, autoritățile i-au dus pe migranți într-un centru de logistică. Acolo aceștia au primit „mese calde, haine calde şi produse de primă necesitate”. Pe de altă parte, sute de migranți au renunțat la încercarea de a intra în Polonia. După ce unii dintre ei și-au cheltuit toate economiile pentru a ajunge pe teritoriul UE, mulți s-au retras la Minsk pentru a lua avionul spre casă.

În prezent, mii de migranți veniți din Orientul Mijlociu sunt blocați la granița dintre Polonia și Belarus. UE acuză Belarus că a adus inenționar imigranți pentru a produce haos în Europa. În același timp, Polonia, Lituania și Letonia refuză să îi primească pe migranți.