Un avion MIG s-a prăbuşit marţi după-amiază în apropiere de Reghin, judeţul Mureş. Potrivit primelor informaţii, pilotul s-a cataputat. Salvatorii l-au găsit în apropiere de la Dedrad şi l-ai transportat la un spital din Târgu Mureş.

Avion prăbuşit în Mureş. UPDATE: Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat din MIG, este stabilă, acesta urmând a fi transferat în cursul serii la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

„Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române”, transmite MApN.

Un avion al Armatei Române de tip MIG 21, care decolase de pe aerodromul din Câmpia Turzii, s-a prăbuşit marţi în apropiere de Reghin. Accidentul aviatic a fost anunţat la numărul de urgenţă 112, iar în zonă a fost trimis un elicopter SMURD.

Din primele informaţii, înainte ca avionul să se prăbuşească, pilotul s-a catapultat. Ulterior, pilotul a fost găsit de salvatori, este rănit și a fost transportat la Spitalul Județean Mureș.

Ministerul Apărării Naționale, precizări în urma incidentului aviatic

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului”, a anunţat MApN într-un comunicat de presă.

Avionul aparţinea Bazei aeriene 71 din Câmpia Turzii – Cluj.

„Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, mai precizează reprezentanţii MApN.