IT&C, Stiri

Microsoft se auto-depăşeşte

Microsoft anunță noul Windows Phone 8 – GDR3

wphone_gdr3_62494800

Intr-o perioada din ce in ce mai buna pentru Windows Phone 8, Microsoft a anuntat oficial cel de-al treilea update al platformei, cu numele de GDR3.

Desi ar putea la fel de bine sa poarte numele de Windows Phone 8.1, noul update anuntat astazi de Microsoft este unul dintre cele mai importanteaduse platformei de la lansarea initiala, de acum trei ani, scrie playtech.ro.

Printre functiile noi se numara mai multe Live Tile-uri noi cu continut dinamic, ce pot fi in sfarsit amplasate pe trei coloane in loc de doua, asa cum ne-am obisnuit inca la prima iteratie a conceptului.

Elementele de design infatiseaza o componenta importanta din noul SO, cu toate acestea, schimbarile de sub capota vor reusi probabil sa mareasca cota de piata a WP8. Noul GDR3 suporta porcesoare mai rapide cu mai multe nuclee, nu doar doua, display-uri de dimensiuni mai generoase si panouri cu o rezolutie mult mai mare fata de ceea ce vedem pana acum. Acesta este modul celor de la Microsoft de a se adapta la schimbarile din piata.

Windows Phone 8 Update 3 va permite sa partajati conexiunea la internet de la operatorul de telefonie intr-un mod mai eficient decat pana acum. Anumite elemente de accesibilitate pentru persoanele cu handicap vor fi de asemenea introduse. In plus, dezvoltatorii de aplicatii vor putea intr-un mod mult mai facil sa faca tranzititia la noul sistem de operare, fara sa mai astepte, precum marea masa a utilizatorilor, dupa operatori.

Nu ramane decat sa asteptam sase luni si sa vedem daca noile dispozitive, impreuna cu o viteza de propagare sporita a noului firmware, vor reusi sa mareasca procentul utilizatorilor de Windows Phone 8 la nivel global.