Featured, Showbiz

Mick Jagger, operat pe cord. Iată ce le-a transmis fanilor, după ce a trecut cu bine de această incercare

Muzicianul britanic Mick Jagger, care, săptămâna trecută, a fost supus unei intervenții pentru înlocuirea unei valve cardiace, le transmite fanilor că și-a revenit, prin intermediul unei fotografii realizate într-un parc, potrivit nme.com, relatează Mediafax.

Imaginea care îl prezintă pe rockerul britanic Mick Jagger, îmbrăcat în jeanși și cămașă și purtând pe cap o șapcă, are pe fundal copaci cu flori albe. Fotografia, publicată pe platforma de micro-blogging Twitter, este însoțită de textul “O plimbare în parc”.

Săptămâna trecută, Mick Jagger, solistul trupei britanice The Rolling Stones, în vârstă de 75 de ani, a fost supus unei intervenții pe cord, pentru înlocuirea valvei aortice. Intervenția a avut loc la Spitalul Presbiterian din New York și a fost necesară pentru că tulburarea de care suferea Jagger ar fi putut duce la insuficiență cardiacă și chiar la deces în urma unui infarct.

În seara zilei de 5 aprilie, pe contul de Twitter al artistului a apărut următorul mesaj: “Mulțumesc, tuturor, pentru toate mesajele de sprijin, mă simt mai bine acum și mă recuperez – și, de asemenea, un uriaș mulțumesc personalului medical, care a făcut o treabă superbă”.

Fratele mai mic al lui Mick Jagger, Chris, a declarat că tulburarea cardiacă i-a fost diagnosticată acestuia în timpul unui contrul de rutină. Totodată, acesta a spus că și tatăl lui Mick a murit din cauza aceleiași probleme.

Aceeași problemă medicală l-a ucis pe muzicianul Joe Strummer, din trupa The Clash, în 2002.

Intervenția chirurgicală pentru înlocuirea unei valve cardiace la care a fost supus Mick Jagger și care, până nu de mult, presupunea operarea extensivă pe cord deschis este în prezent minim invazivă și permite recuperarea într-un timp scurt.

Pe 30 martie, trupa The Rolling Stones a anunțat că va amâna toate concertele incluse într-un turneu nord-american, programat în perioada 20 aprilie – 29 iunie, pentru a-i permite lui Jagger să urmeze un tratament medical, dar nu au specificat natura problemei. Membrii trupei au adăugat la momentul respectiv că se așteaptă ca Jagger să se recupereze complet.

În aceeași zi, Jagger le-a scris fanilor, pe Twitter, că “muncește din greu pentru a se întoarce pe scenă cât mai curând posibil”.

În tinerețea sa, Mick Jagger a trecut printr-o perioadă zbuciumată, cu multe aventuri sexuale și consum de droguri, dar, în prezent, artistul are un stil de viață sănătos.

Mick Jagger este solistul trupei The Rolling Stones, în care mai cântă Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. Trupa, înfiinţată la Londra, în 1962, a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă. Formația a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1989.