Olivia Steer
Showbiz

„Mi-am pierdut jobul și nu m-a mai angajat nimeni. M-am obișnuit să fiu huiduită, linșată, bârfită, amenințată”. Olivia Steer se retrage din activitatea de jurnalist și influencer, pe social-media

Olivia Steer se retrage din activitatea de jurnalist și influencer, pe social-media. Soția lui Andi Moisescu, Olivia Steer, a făcut un anunț total neașteptat la început de an. Vedeta își încheie cariera de influencer pe social-media, după ani de zile în care afirmațiile ei au stârnit numeroase reacții negative și controverse. Olivia Steer a menționat și că și-a pierdut jobul și nu a mai reușit să se angajeze.

Olivia Steer trece printr-o schimbare majoră, la început de an. Soția lui Andi Moisescu a decis să pună punct carierei de jurnalist și influencer pe social-media. În ultimii ani, afirmațiile Oliviei Steer postate pe Facebook au revoltat comunitatea medicală și au stârnit o mulțime de reacții în rândul publicului, atât pozitive, cât și negative. Olivia Steer nu a ascuns faptul că și-a pierdut locul de muncă și că nimeni nu și-a mai dorit să colaboreze cu ea din cauza ideilor sale controversate.

„Mi-am pierdut jobul și nu m-a mai angajat nimeni. M-am obișnuit să fiu huiduită, linșată, bârfită, amenințată”.

Olivia Steer se retrage din activitatea de jurnalist și influencer, pe social-media

„Mi-am pierdut jobul și nu m-a mai angajat nimeni. M-am obișnuit să fiu huiduită, linșată, bârfită, amenințată”. Olivia Steer se retrage din activitatea de jurnalist și influencer, pe social-media

Olivia Steer se retrage din activitatea de jurnalist și influencer, pe social-media

Olivia Steer a anunțat că se retrage din activitatea de jurnalist și influencer pe social-media. Soția lui Andi Moisescu a menționat că și-a pierdut jobul și nimeni nu a mai dorit să colaboreze cu ea. Motivul ce stă la baza acestei decizii neașteptate e faptul că Olivia Steer se pregătește să revină și cu alte proiecte, dar, de asemenea, dorește să aloce mai mult timp familiei.

„Azi, fac, inevitabil, iar 16 ani (gluma veche, interna si nisata). Daca in ultimii 8, v-am fost de folos cu vreo postare pe teme de nutritie, v-ati simtit pusi in garda de vreo informatie medicala, preluata si shareuita aici ori, in baza ei, ati luat hotariri radicale, care v-au schimbat in bine viata voastra si a copiilor vostri, sau chiar ati inceput sa vedeti, cu alti ochi, stirile oficiale, sa nu spuneti nimanui. Ramine secretul vostru.

8 ani ar insemna, desi nu pare, o viata de om, in care m-am straduit sa fie bine, sa nu fie rau. Si, in care n-am monetizat si nici n-am capitalizat (sa folosesc un jargon drag, in media) nimic. N-am facut colecta publica, n-am primit sponsorizari, donatii, nimic, de la nimeni. Mi-am pierdut jobul si nu m-a mai angajat nimeni. Ca cine ar vrea sa se lege la cap cu o conspirationista, o negationista, o terorista?

M-am obisnuit sa fiu huiduita, linsata, birfita, amenintata, pentru vina de a avea opinii constitutionale nepopulare si tupeul monumental de a le exprima liber. As zice ca am facut o forma bizara de jurnalism in folosul comunitatii, in maniera personala, din care n-am cistigat nimic, ba chiar am pierdut imens, pe atitea planuri. Imi ramine, totusi, respectul de sine, care s-a cladit si consolidat, in ultimii 8 ani, ca nimic altceva.

Azi, inchei capitolul jurnalismului de social-media (asa e cind esti liber si independent, poti inchide taraba, cind ai tu chef, nu raspunzi la telefoane si comenzi), nu pentru ca mi s-ar fi inmuiat genunchii, ci pentru ca am spus cam tot ce aveam de spus si vreau sa mai si traiesc. Am vise frumoase (cine ar fi crezut, nu?!) si m-am apucat deja sa lucrez la ele.

Voi mai intra, pe aici, sa mai postez poze cu pisici, sa dau respectuos un buna-dimi’ si sa transmit un cald va pupik dulce’, cind voi avea un ragaz. Promit, negresit! Pina atunci, fiti fericiti (adica drepti & autentici). Caci fericirea ramine singura noastra obligatie, de fapt…’, a transmis Steer pe Facebook.

Olivia Steer, criticată, după ce a spus că nu face mamografie

Citește și  FOTO: Giulia Anghelescu, pe vremea cand era doar un copil

Olivia Steer a devenit cunoscută în mediul online datorită faptului că nu susține sub nicio formă vaccinul sau tratamentele folosite în cazul afecțiunilor oncologice. Aceasta a postat, acum ceva vreme, pe pagina sa de Facebook un mesaj cu privire la acest subiect, care a atras imediat reacții negative, iar printre acestea se numără și Dana Rogoz, care i-a transmis acesteia un mesaj subtil.

În postarea care a atras atât de multă atenție, Olivia Steer declara că nu merge la medic, nu își face niciun fel de control mamar și nici test Babeș-Papanicolau.

„A venit din nou acea perioadă specială a anului, cînd iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz. #de_14_ani #nici_mie_nu_mi_e_frica’, a scris Olivia pe pagina ei de Facebook.

În opoziție și deloc de acord cu cele scris de Olivia, Dana Rogoz a publicat imediat un mesaj în care încurajează femeile să își facă fiecare control medical la timpul lui.

„A venit din nou acea perioadă specială a anului când iar merg la doctor, când îmi fac test Papanicolau şi consult al sânilor, când port roz şi când anunţ femeile cât de importantă e prevenţia. Sunt atât de multe femei în România care pierd lupta cu cancerul doar pentru că ajung prea târziu la medic. Vă rog din suflet, aveţi grijă de voi şi de femeile din viaţa voastră’, a scris Dana Rogoz.

Olivia Steer, în vizorul unui europarlamentar

Postarea Oliviei a fost comentată în spațiul online inclusiv de Ramona Strugariu, europarlamentar din partea USR-PLUS.

„În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supravieţuirii. Asta se întâmplă tocmai pentru că nu avem un ecosistem medical bazat pe prevenţie, pentru că nu avem suficientă educaţie pentru sănătate, pentru că mai avem atât de multe de făcut aici, iar vocea fiecărui potenţial multiplicator de mesaj din spaţiul public ar trebui să ajute acest demers. Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin – iar pentru asta există vaccin.‘, a scris europarlamentarul.

blank