Imobilele din zona Eroilor sunt în siguranță atât din punct de vedere al stabilității terenului de sub clădire, cât și din punct de vedere structural iar locatarii se pot muta săptămâna viitoare, a anunțat, marți, Metrorex.

“În data de 15 februarie 2016 a fost transmisă la Metrorex expertiza care a confirmat faptul ca imobilele sunt în siguranță, atât din punct de vedere al stabilității terenului de sub clădire, cât și din punct de vedere structural. Deși clădirile nu au fost afectate în nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranță s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri și din jurul acestora”, informează Metrorex.

Din discuțiile purtate cu Constructorul, spune Metrorex, a rezultat că acesta s-a angajat să execute în locuinte lucrări de înlocuire a unor instalații, precum și lucrări de vopsitorie, finisaje, etc. S-a stabilit de comun acord cu locatarii ca după finalizarea acestor lucrări, începând cu săptămâna viitoare aceștia să se poată muta în locuințe.

Nici o autoritate nu s-a arătat gata să tragă la răspundere constructorul pentru incompetență criminală. A, da! Nu e menționată în codul penal.