Gabriela Firea, primarul general al Capitalei s-a luat la trântă cu Metrorex după ce aceștia au cerut RADET-ului să întrerupă furnizarea agentului termic pentru 3 zile. Imediat, Gariela Firea a dispus ca RADET Bucuresti sa nu dea curs solicitării Metrorex.

R.A.D.E.T. anunţă că NU va opri furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai şi Drumul Taberei), la cererea Metrorex, asa cum se anuntase vineri.

Mai mult, Gabriela Firea a dispus efectuarea unei investigatii facute de catre Corpul de Control al Primarului, in legatura cu solicitarea initiala a Metrorex catre Radet, de a sista 3 zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrari care treneaza de peste 3 ani de zile. In cadrul controlului, s-au verificat toate documentele prin care s-a cerut de catre Metrorex întreruperea temporară a furnizării apei calde şi a agentului termic pentru încălzire, pentru executarea unor lucrări.

” Ca Primar General al Capitalei am considerat că ar fi fost normal ca aceste lucrări să fie executate în lunile de vară, deoarece alimentarea cu agent termic pentru încălzire şi apă caldă nu poate fi întreruptă în sezonul rece, fiind o componenta importanta a infrastructurii strategice nationale. Am obligaţia să mă asigur că fiecare acţiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentată şi susţinută de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucureştiului. De aceea, am decis că RADET nu va întrerupe furnizarea agentului termic”, a declarat Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.

Primarul general a mai arătat că va iniţia întâlniri periodice cu reprezentaţii Metrorex, ai Ministerului Transporturilor, sau cu cei ai altor instituţii care desfăşoară investiţii similare pentru a veni în sprijinul activităţilor, astfel încât să nu fie afectată nici continuitatea serviciilor publice.