Life

Metode contraceptive pentru o partidă de sex liniștită

Sexualitatea si educatia sexuala nu mai sunt astazi un subiect tabuu. Modalitatile de contraceptie au luat amploare intr-un numar cat mai larg. Cu toate acestea, nu stim care este cea mai buna modalitate pentru noi si care sunt avantajele si dezavantajele acestora? Este importanta vizita la un cabinet ginecologic si relatia in care ne aflam. De asemenea, se ia in considerare si sanatatea noastra actuala.

Iata cateva din metodele de protectie, in timpul actului sexual, cele mai sigure si recomandate, in functie de starea ta, de sanatate:

Pilulele contraceptive
Unul dintre principalele avantaje ale pilulelor contraceptive consta in spontaneitatea si libertatea pe care o ofera, pentru a initia actul sexual. Deoarece nu exista nicio bariera directa, senzatiile sunt mult mai intense.

Cu toate acestea, dezavantajul il constituie faptul ca pot aparea o serie de reactii adverse daca pilulele nu sunt administrate corect de catre doctor (greata, dereglari hormonale, stari de anxietate), precum si faptul ca nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala si sunt eficiente doar daca sunt administrate zilnic.

Dr. Oz recomanda folosirea pilulelor contraceptive, in special in randul femeilor care sufera de dezechilibre hormonale si menstruatii abundente sau dureri premenstruale excesive.

Barierele contraceptive
Ce fac cu exactitate? Blocheaza patrunderea spermatozoizilor in uter. Barierele contraceptive constau in prezervative, diafragma, cupola cervicala, geluri si spermicide). Un avantaj al acestora consta in faptul ca au o eficacitate mult mai ridicata si protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Dezavantajul il constituie acuzatiile aduse de un numar foarte larg de persoane, conform carora barierele contraceptive reduc senzatiile din timpul actului sexual si pot provoca o serie de iritatii ale zonei intime.

Sterilizarea chirurgicala
Avantajul principal in constituie faptul ca are o eficienta garantata si nu reduc senzatiile din timpul actului sexual. De asemenea, ofera o foarte mare libertate, fara a fi nevoie de administrare permanenta sau vizite constante la medic.

Punctul principal al dezavantajelor consta in faptul ca sterilizarea este permanenta. In ciuda eforturilor chirurgicale de a realiza o reversibilitate a operatiei, nu au fost inregistrate succese.

Contraceptivele injectabile
Acestea functioneaza prin administrarea unei injectii, avand avantajul unei durabilitati de pana la 8 saptamani.

Cu toate acestea, precum pilulele contraceptive, pot crea o serie de efecte adverse manifestate diferit de la un pacient la altul, fara a exista posibilitatea de eliminare decat dupa cele 8 saptamani initiale.

Metoda naturala
Practicarea metodei naturale consta intr-un avantaj urias – determinarea autocunoasterii modalitatii de functionare a corpului si sporirea autocontrolului.
Dezavantajul, insa, il constituie faptul ca de cele mai multe ori, corpul nostru nu este un ceas elvetian si autodisciplina nu se invata atat de repede. Aceasta metoda se recomanda pentru cuplurile a caror relatie este de lunga durata, intre care exista o comunicare corecta si care sunt dispuse sa aiba rabdare.

Huffingtonpost prezinta un studiu realizat asupra populatiei americane, care scoate in evidenta faptul ca 3% dintre femeile cu varste cuprinse intre 15-44 de ani folosesc metoda naturala, ceea ce este uimitor, luand in considerare faptul ca s-a demonstrat recent ca aceasta metoda are o eficienta aproximativ la fel de mare precum cea a utilizarii prezervativelor.

Dispozitivele intrauterine
Cu un efect de lunga durata (3 ani), dispozitivele intrauterine fac imposibila penetrarea spermatozoizilor in trompele uterine. Este nevoie de vizite regulate la medicul ginecolog si de o igiena riguroasa, insa, atentioneaza specialistii.

De luat in considerare, este faptul ca o mica parte dintre aceste dispozitive pot fi expulzate de catre femeile care nu au nascut niciodata, fara ca acest fapt sa fie sesizat macar, astfel, lasandu-le neprotejate.

Abstinenta
Abstinenta este, probabil, cea mai raspandita recomandare a parintilor, catre copii. Desi are puncte albe pentru preventia impotriva sarcinii si a bolilor cu transmitere sexuala, dezavantajul abstinentei il constituie imposibilitatea de a trai senzatiile actului sexual si de a te conecta pe plan intim, fizic, cu un partener.