Luni, vremea se va răci faţă de ieri. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor cadea precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare în nordul şi centrul ţării, iar în celelalte zone acestea – prezente din a doua parte a zilei, vor fi sub forma de ploaie, iar spre seară şi lapoviţă sau ninsoare. La munte va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în zona montana, unde pe creste va viscoli sau spulbera zapada, dar izolat şi trecator şi în restul teritoriului.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, dimineaţa, 3…4 grade, trecător se poate forma ceaţa. Vântul va deveni, în general moderat. Pe parcursul zilei cerul va avea înnorări şi, mai ales spre seara vor fi precipitaţii, sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Vremea la munte

Vremea se va rãci. La amiaza vor fi -3 grade la Paltinis, -2 la Predeal, -4 grade la Semenic, -3 la Sinaia 1500, -2 la Arieseni (noros ninsoare) si -8 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Cerul va avea înnorãri temporare şi local va ninge. Vântul va avea unele intensificãri mai ales pe creste viscolind sau spulberând zãpada.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme de iarnă. Local vor cădea precipitaţii mixte, predominant ninsoare în Maramureş si Transilvania. Maximele scad semnificativ: 5 grade la Timisoara, 4 la Oradea, 2 în Baia Mare, Cluj Napoca si Brasov.

În sud, tot vreme fără soare cu ploi cel mai probabil in partea a doua a zilei, ploi care spre seară trec în lapoviţă si ninsoare. Maximele, in jur de 7-8 grade, cel mult 9 în Lunca Dunării, la Giurgiu.

Vreme închisă şi în răcire şi în Dobrogea. Local ploua şi nici aici nu este exclus ca ploaia să treacă în lapoviţă şi ninsoare catre seara. Nu mai mult de 7 grade la Tulcea si 8 la Constanta.

În Moldova sunt şanse de soare dar şi de ploi răzleţe. Temperatura scade si aici. La amiaza vor fi 3 grade cel mult la Suceava, 5 la Iasi, 6 in Bacau si 7 la Focsani.

Vremea marţi şi miercuri

Marţi valorile termice vor continua să scadă în toată ţara, aşa încât vremea va deveni mult mai rece decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între -2…-1 în depresiunile intramontane şi 5-6 grade în Lunca Dunării. Va ninge în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi la munte si local si în sud. Vântul va avea intensificări în regiunile estice şi centrale, dar şi la munte, unde în zona înaltă va sufla tare şi va continua să viscolească şi să spulbere zăpada.

În Capitală, vremea va continua să se răcească: 0…1 grade dimineata si doar 4-5 grade la amiaza. Cerul va avea înnorări si temporar va ninge, în general slab.

Miercuri îndeosebi în regiunile din jumătatea nordică, unde pe arii restrânse va ninge. Vântul va avea intensificări în zona de munte, unde va viscoli şi spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad la Brasov si Miercurea Ciuc, poate si -2 grade tot aici în depresiunile transilvane şi 5 grade la Drobeta Turnu Severin. În sud şi în sud-est, dimineata, vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, deosebit de rece, dimineaţa, -6, -5 grade si maxima zilei, in jur de 4 grade. în jurul valorii de 4 grade. Dimineata vor fi condiţii de ceaţã.