Meteorologii anunță Duminică avem caniculă şi un vânt fierbinte în sudul şi estul ţării. În Lunca Dunării se ating 38 de grade, iar după prânz apar averse trecătoare în zonele mai înalte şi prin sud-vest.

Meteorologii anunță: În Dobrogea şi Bărăganul soarele va străluci cu putere. În afară de litoral, va fi caniculă în toate zonele iar stresul termic va fi ridicat. În plus, vântul va sufla cu putere şi va ajunge la viteze de 55 km/h. Aceeaşi vreme caniculară găsim şi în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei. În zona deluroasă e posibil să vină o aversă, două dar atmosfera rămâne fierbinte în cea mai mare parte a zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se menţin maximele din ziua trecută. În Bacău va fi canicula, în timp ce, în nord, la Suceava, norii se mai înmulţesc şi e posibil să plouă iar maximele se opresc pe la 30 de grade.

Şi în Nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face foarte cald, însă, pe aici, temperaturile se opresc sub 35 de grade. În zonele înalte, mai pe seara, apar şi ceva condiţii de ploaie.

Aceeaşi situaţie o regăsim şi în vestul ţării. Maximele se apropie de pragul caniculei, pe la câmpie creşte disconfortul termic iar, în zonele de munte, s-ar putea să apară câţiva nori de averse.

Foarte cald va fi şi în Transilvania: temperaturile nu vor coborî sub 30 de grade nici măcar în depresiuni iar, pe la munte, după prânz, vor apărea ploi răzleţe.

În Oltenia, ne aşteaptă încă o amiază fierbinte, cu stres termic ridicat. Se ating 34…35 de grade la umba iar, spre seară, vin câteva ploi zgomotoase. În sudul ţării, va fi şi mai rău: maximele vor ajunge pe la 38 de grade în Lunca Dunării, iar vântul va continua să sufle cu putere şi astăzi.

În Bucureşti, se menţine vremea caniculară. Se vor atinge 37 de grade la umbră, iar vântul va sufla cu viteze de 55 km/h, în special în cursul zilei.

La munte, avem o vreme frumoasă şi temperaturi suportabile, faţă de restul ţării. După orele prânzului, apar câteva averse, în special în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vor fi şi tunete, fulgere, poate chiar şi grindină.

Pe litoral, vremea va fi foarte caldă, cu cer senin: termometrele vor arăta chiar şi 32 de grade la umbră, vântul va avea unele intensificări, marea continuă să fie agitată, iar în apă se vor înregistra 25 de grade Celsius.

Vremea pentru următoarele zile

Şi duminică o să fie foarte cald. E drept că temperaturile începe să scadă şi doar prin sudul ţării se mai ating 35 de grade. Spre seară, la deal, la munte, în sud-est, poate şi prin Bucovina vin câteva ploi zgomotoase, ce pot aduce grindina şi cantităţi mai însemnate de apă.

Vreme călduroasă avem şi luni. Aversele se extind după prânz în zonele de deal şi munte, dar apar sporadic şi prin nord şi centru. Vor fi și ploi torenţiale, ce vor veni cu descărcări electrice şi vânt puternic.

Marţi, aproape nicio schimbare: soare şi temperaturi ridicate, ce pot atinge 35 de grade prin sud;dar şi câteva serii de averse, în a doua parte a zilei la deal, la munte, poate şi prin nord şi centru.

Citeste si...
Ce vreme vom avea de Florii şi de Paşte