Meteorologii anunță, pentru 29 mai Vremea se va menține în general instabilă și chiar rece pentru această perioadă, în nord-est. În nordul și nord-estul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă în cea mai mare parte a intervalului, temporar va ploua mai ales sub formă de aversă și izolat vor fi condiții de grindină și descărcări electrice.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi mai accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când local vor fi averse, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Moldova și pe crestele montane, unde rafalele vor depăși 55-60 km/h, dar și în restul țării, în special în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

Meteorologii anunță, pentru 29 mai și în Capitală, vremea se va menține răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice şi posibil grindină, dar şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citeste si...
Romania impartita in sapte regiuni

Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade Celsius, iar cea minimă de 9-11 grade Celsius, potrivit site-ului stirimeteo.com.

Sezonul ambroziei. Masca de protecție, aliat sau dușman pentru cei alergici?
Suntem în plină pandemie de coronavirus, stare care ne efectează pe toți, în contextul amenințării infectării, dar se apropie și sezonul ambroziei, un adevărat calvar pentru cei alergici la ea. Sute de mii de români sunt alergici la această plantă.

Medicii spun că masca de protecţie împotriva COVID-19 are un efect benefic pentru cei sensibili.

„În principiu masca fiind un filtru, poate să ajute pentru că filtrează dar nu trebuie considerat un mijloc infailibil, pentru că măştile obişnuite nu sunt etanşe”, a declarat medical oftalmolog Marian Stamate, pentru Mediafax.

Amenzi uriașe pentru proprietarii de terenuri pe care crește ambrozia, buruiana considerată „o specie periculoasă pentru sănătate”
Camera Deputaților a adoptat, în urmă cu doi ani, un proiect de lege care vizează combaterea ambroziei, potrivit căruia cei care nu iau măsurile necesare pentru a evita instalarea și răspândirea acestei plante vor fi amendați cu sume de până la 20.000 de lei.