Meta
IT&C

Meta vine cu o decizie neașteptată la sfârșit de an. Pe unele telefoane nu va mai funcționa WhatsApp din 31 decembrie

Cu doar câteva zile înainte de sfârșitul anului, Meta a prezentat lista cu telefoanele mobile în care WhatsApp nu va mai funcționa. Utilizatorii cu aceste dispozitive au toate motivele să se îngrijoreze.

Meta vine cu o decizie neașteptată la sfârșit de an. Utilizatorii de telefoane mobile, care au instalat sistemul de operare Android, cu o versiune mai mică de 4.1, vor trebui să schimbe dispozitivul dacă mai doresc să mai folosească aplicația WhatsApp. Ceea ce înseamnă că pentru a folosi aplicația de mesagerie instant trebuie să ai Android cu versiune superioară celei de mai sus.

Mai exact, la Android IOS versiunea 4.1, lansată în 2012, orice dispozitiv mobil cumpărat în ultimii şase sau opt ani va putea primi actualizări WhatsApp în cursul anului 2023. În cazul utilizatorilor de iPhone cu versiuni anterioare nici măcar nu va putea folosi WhatsApp, deoarece nu va funcționa din 31 decembrie 2022.

Modele de telefon fără WhatsApp în 2023

Modelele mai vechi de telefoane nu vor mai fi compatibile și se vor face schimbări majore pe platformă. Smartphone-urile mai vechi nu vor mai avea acces la aplicație din 31 decembrie.

Aşadar, începând cu 31 decembrie unele telefoane nu vor mai avea acces la aplicația WhatsApp, mai exact cele care nu-și mai pot actualiza sistemele de operare. Cei care folosesc aplicația vor putea accesa serviciul de mesagerie doar dacă vor actualiza software-ul.

De anul viitor, telefoanele trebuie să aibă sisteme de operare pentru a putea utiliza aplicația IOS 12.1 și Android 4.2. Cei care vor vrea să beneficieze în continuare serviciul de mesagerie trebuie să o actualizeze.

Modele fără WhatsApp în 2023: Samsung, LG, Huawei, Apple, ZTE, Sony Xperia, Lenovo, Winko:

Samsung: Galaxy Core, Galaxy Trend Lite, Galaxy Ace 2, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy X cover 2.

LG: Optimus L3 II Dual, Optimus L5 II, Optimus F5, Optimus L3 II, Optimus L7II, Optimus L5 Dual, Optimus L7 Dual, Optimus F3, Optimus F3Q, Optimus L2 II, Optimus L4 II, Optimus L6, Optimus L6, EnactLG Lucid 2, Optimus F7.

Trei modele de la Huawei nu vor avea update WhatsApp
Huawei: Ascend Mate, Ascend G740, Ascend D2.

Apple iPhone fără WhatsApp: iPhone 5s – iPhone 6 – iPhone 6 Plus.

ZTE: ZTE V956 – UMI X2 – ZTE Grand S Flex – ZTE Grand Memo

Nu pot avea WhatsApp instalat în 2023 şi alți utilizatori cu telefoane mobile precum Sony Xperia M – Lenovo A820 – Faea F1THL W8 – Wiko Cink Five – Winko Darknight – Archos 53 Platinum, informează world-today-news.com.

blank
blank