Messenger
IT&C

Meta are un nou plan – Messenger poate fi reintegrat în Facebook

Noul plan al Meta include alipirea aplicațiilor Facebook și Messenger. Această idee poate fi implimentată pentru ca Facebook să poată concura cu Tik Tok, scrie Profit.

Sunt deja opt ani de când aplicațiile au fost separate. Revenirea la starea inițială ar însemna readucerea chat-ului în cadrul rețelei în care a fost creată, fapt ce ar întări poziția Facebook. Messenger urmează să aibă un buton simplu, aflat în dreapta ecranului, în colț sus.

Ce modificări vor fi introduse

Jurnaliștii americani au descoperit această idee într-o serie de documente ce conțin planul de îmbunătățire a platformei Facebook, astfel încât să poată concura cu aplicația Tik Tok.

Pe lângă reintegrarea Messenger, Facebook vizează și o modificare a algoritmului, care va face newsfeed-ul mai interesant și mai atractiv pentru utilizatori. Algoritmul va afișa postări nu doar din câmpul prietenilor și paginilor urmărite, ci din întreaga rețea socială. Această schimbare a fost deja adoptată de Instagram.

Este preconizat ca pagina principală să fie separată în două compartimente de bază, Stories și Reels, apoi un feed, ce va afișa postările virale.

Schimbările au menirea să facă aplicația Facebook un concurent al Tik Tok-ului, care are o rată de descărcări cu 20% mai mare. Timpul petrecut în această rețea este cu 78% mai mare decât al celui petrecut pe Facebook.

blank