Politic, Stiri

Mesajul premierului Victor Ponta pentru toti cei care poarta numele Sfintei Fecioare Maria

Nasterea Sfintei Fecioare Maria este prima mare sarbatoare din calendarul bisericesc, care incepe la 1 septembrie. Cu aceasta ocazie, premierul Victor Ponta a tinut sa le transmita un mesaj tuturor celor care isi serbeaza onomastica.

61566991

Seful Guvernului a tinut sa sublinieze importanta acestei sarbatori crestine, dar si semnificatia ei in traditia romaneasca.

“Faptul ca, pe langa Adormirea Maicii Domnului (sau Sfanta Maria Mare), sarbatorim si Nasterea Maicii Domnului (Sfanta Maria Mica) nu este intamplator si nu tine numai de statutul Sfintei Fecioare Maria in viata Bisericii si in sufletele credinciosilor.

Nasterea Maicii Domnului este, de fapt, o dubla sarbatoare: a natalitatii si a feminitatii – fara de care prima nu ar exista.

La multi ani! tuturor celor care poarta numele Sfintei Fecioare Maria!”, a transmis Victor Ponta.

Prima sarbatoare importanta din calendarul bisericesc

Cunoscuta in popor si ca Sfanta Marie Mica, nasterea Maicii Domnului este praznuita in fiecare an, in data de 8 septembrie. Aceasta este prima sarbatoare din calendarul bisericesc, care incepe la 1 septembrie.

Despre acest eveniment gasim relatari in scrierile apocrifice, adica in acele lucrari ale unor autori care nu sunt recunoscuti de Biserica. Aici avem foarte multe amanunte despre originea si copilaria Fecioarei Maria.Cea mai importanta sursa in acest sens o reprezinta “Protoevanghelia lui Iacov”, o lucrare iudeo-crestina din secolul al II-lea.