Featured, Ultima Ora

Mesajul lui Klaus Iohannis privind economia României: Indicatorii sunt favorabili

Klaus Iohannis a spus marți, în cadrul evenimentului de aniversare a 25 de ani de parteneriat cu Banca Mondială că „economia României s-a înscris pe o traiectorie pozitivă”, fiind „în topul creșterii economice din Uniunea Europeană”.

„Putem afirma fără tăgadă că este un parteneriat de succes, care s-a dezvoltat în mod considerabil pe parcursul acestor ani. (…) Doresc să-mi exprim aprecierea pentru contribuția Băncii Mondiale la procesul de dezvoltare a României și, în special, pentru eforturile de stabilizare macro-economic ă întreprinsă alături de Comisia Europeană și FMI. (…)Uitându-mă la rezultatele României pe parcursul acestor perioade nu pot să nu constat că o parte din acestea se datorează și colaborării fructuoase pe care am avut-o cu Banca Mondială. Aceasta s-a îndreptat, până la urmă, în sens pozitiv în viața noastră, a tuturor. România s-a transformat mult în acest sfert de secol din multe puncte de vedere. Economia României s-a înscris în mod cert pe o traiectorie pozitivă. România este acum o democrație consolidată, fiind o sursă de stabilitate într-o regiune cu provocări complexe.”, a declarat președintele României.

„În prezent, indicatorii macro-economici sunt favorabili, iar România este în topul creșterii economice în Uniunea Europeană cu un plus de 5,2% din PIB, în primul semestru al anului 2016”, a afirmat Klaus Iohannis.

Mai mult, Klaus Iohannis a spus că „avem nevoie de o administrație eficientă”.

„Reforma administrației publice, precum și îmbunătățirea administrării fiscale sunt capitole importante din prioritățile noastre. Avem nevoie de o administație eficientă, care să răspundă pe deplin nevoilor cetățenilor noștri. Apreciem contribuția pe care Banca Mondială o aduce la îmbunătățirea actului de guvernare în România” „Colaborarea cu Banca Mondială a adus beneficii reciproce”, a mai adăugat președintele României.