Mesaje de Sfânta Maria. Pe 8 septembrie, sărbătorim Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. 

Peste 2,2 milioane de români îşi serbează onomastica de Sfânta Maria, dintre care aproximativ 1,8 milioane sunt femei. Dintre femeile care îşi serbează onomastica, aproximativ 1,4 milioane se numesc Maria, iar peste 400.000 poartă numele Mariana, Mărioara, Marilena, Maricica, Marina, Mari, Meri, Mariţa şi Măriuca. Dintre cei peste 400.000 de bărbaţi sărbătoriţi marţi, cei mai mulţi se numesc Marian. Sărbătoriţi sunt şi Marin, Marinică, Marinache şi Marinel.

Mesaje de Sfânta Maria pentru prieteni

O zi frumoasă este ziua numelui tău! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulţi ani Maria!

Să ai o zi frumoasă şi să te bucuri de numele pe care îl porţi. Să fii fericita, iubita si bucuroasa. La mulţi ani de Sfântă Maria!

Îngerii să-şi călăuzească paşii iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată.

Toata fericirea Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaş ca tine. Iţi doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La Mulţi Ani!

Zi sfântă De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulţi ani!

La mulţi ani Maria! Să te bucuri de viaţă, de zâmbete, de tot ce e frumos.

Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile sa te însoţească pretutindeni. Iţi doresc o zi de Sf. Maria cat mai frumoasa!

De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulţi ani!

Fie ca Sf. Fecioara Maria, al cărei nume li porţi, sa te ocrotească, sa-ti călăuzească paşii si sa-ti lumineze calea!

O sărbătorim pe Fecioara Maria si te sărbătorim pe tine. Sa ramai mereu blânda, buna si drăguţa cu toţi cei din jurul tău!

Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieţii tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. La mulţi ani de Sfântă Maria!

Mesaje de Sfânta Maria pentru colegi

Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La Mulţi Ani!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Fie ca această zi să-ţi dechidă poarta unui viitor plin de succese. La mulţi ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros La mulţi ani’, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani!

Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!

Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulţi ani!

Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!

Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!

Mesaje haoiase de Sfânta Maria

Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani şi un sincer: La mulţi ani!

La mulţi ani, plini de fericire şi de împliniri! Să te pupe norocul şi să ai numai zâmbete şi soare în calea ta!

Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate!

Nu ştiu dacă îţi place numele pe care ţi l-au ales părinţii, dar eu îţi urez din suflet un călduros La mulţi ani! Că-ţi place sau nu, e totuşi ziua ta!

Nu-ţi urez să ai parte de bani, că ştiu că eşţi descurcăreţ, nu-ţi urez nici să devii star, căci pentru oamenii din viaţa ta eşţi deja o celebritate, îţi doresc să fii sănătos şi vesel, că restul vin singure! La mulţi ani, prieten drag!

Maria! Da, tu! Eşti dată în urmărire de către gaşca de prieteni, căci azi e ziua ta şi toţi vor să te ureze şi să te îmbrăţişeze! Mă alătur şi eu lor, sperând că te vom găşi, dar până una-altă, îţi zic acum: La mulţi ani!

Ce sărbătorim pe 8 septembrie

Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Pe 8 septembrie este o mare sărbătoare în calendarul creştin-ortodox. Se sărbătoreşte Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Naşterea Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care începe la 1 septembrie. Fecioara Maria s-a născut din parinţi foarte înaintaţi în vârstă, Ioachim si Ana, ca rod al rugăciunii lor. Tatăl ei era din seminţia lui David, iar mama ei din cea a lui Aaron.

Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. În tradiţia creştină există legenda potrivit căreia Drepţii Ioachim şi Ana, în vârstă fiind, şi-ar fi dorit nespus de mult un copil. Cum încercările de o viaţă nu au dat roade, rugăciunile au rămas unica lor şansă. Şi Dumnezeu le-a ascultat rugile fierbinţi, dăruindu-le un odor cu chemare dumnezeiască, cu o menire sfântă pe pământ. Aşa a venit pe lume fiica Părintelui Ceresc, Mama Fiului şi mireasa Duhului Sfânt, Împărăteasa tuturor Sfinţilor, sprijinitoarea păcătoşilor, atotputernica ajutătoare şi rugătoare pentru toţi oamenii, Maica îndumnezeirii şi mântuirii, mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită decât serafimii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care ne miluieşte pe noi.