Mercenarii
International

Mercenarii Wagner trimiși în Svitlodarsk. De ce este orașul important pentru armata rusă

Potrivit unui videoclip distribuit pe Telegram, Rusia a trimis mercenarii ai grupului Wagner în Svitlodarsk, din regiunea Bahmut. Capturarea regiunii ar putea fi crucială pentru ofensiva rusească deoarece ar permite armatei să încercuiască trupele ucrainene ce luptă în Severodonețk.

Imaginile au fost publicate chiar de mercenarii ruși și au fost redistribuite pe Twitter de analistul militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute.

Cucerirea orașului Severodoneţk, pe lista armatei ruse

În videoclipul redistribuit pe Twitter se poate observa și centrala termică Vuhlehirska, una dintre cele mai înalte clădiri din Ucraina, cu o capacitate de producție totală de 3,600 MW.

Aflată la nord-vestul regiunii Donețk și la sud de orașul Severodoneţk, regiunea Bahmut a devenit cel mai recent obiectiv al forțelor armate ruse ce luptă în estul Ucrainei, deoarece capturarea acesteia ar permite încercuirea trupelor ucrainene din Severodonețk.

Guvernatorul regiunii Luhansk a declarat că președintele Vladimir Putin i-a ordonat comandantului suprem al forțelor armate ruse din Ucraina să captureze Severodonețkul până în data de 10 iunie.

Orașul este ultimul din regiunea Luhansk încă sub controlul forțelor armate ale Kievului.

blank