Melania Trump a dat dovadă de compasiune față de victimele pandemiei de coronavirus și a pledat pentru înțelegere rasială într-un discurs al convenției republicane de marți adresat direct femeilor care l-au abandonat pe președintele american Donald Trump.

În a doua zi a convenției, tonul cald al discursului Melania Trump a dat dovadă de compasiune și a dat culoare unei adunări republicane care a a avut o retorică dură la adresa contracandidatului democrat Joe Biden și, uneori, chiar și cu avertismente apocaliptice cu privire la pericolele guvernării democratice.

Melania Trump a dat dovadă de compasiune în fața suferințelor generate de COVID

Soția lui Trump a admis durerea provocată de pandemie, în contrast puternic cu majoritatea celorlalți vorbitori de la convenția națională a partidului, în special cu soțul ei, asaltat de democrați pentru lipsa sa de consolare în timpul unei crize de sănătate din SUA, care a ucis peste 178.000 de oameni.

“Vreau să recunosc faptul că, din martie, viețile noastre s-au schimbat drastic”, a declarat Melania Trump în fața mulțimii așezate în Grădina de Trandafiri a Casei Albe, președintele fiind în primul rând. “Cea mai profundă compasiune a mea se îndreaptă către toți cei care au pierdut pe cineva drag.”

“Și rugăciunile mele sunt alături de cei bolnavi sau suferinzi. Știu că mulți oameni sunt nerăbdători și unii se simt neajutorați. Vreau să știe: nu sunteți singuri.”

Melania Trump a dat dovadă de compasiune
În condițiile în care sondajele de opinie îl arată pe Trump că și-a micșorat sprijinul în rândul femeilor educate cu facultate, prin stilul său combativ, Melania Trump și alte femei prezente marți păreau să încerce să balanseze blocul critic de vot înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

Prima doamnă a reflectat asupra tulburărilor rasiale care au măturat țara în lunile de la moartea în luna mai a unui om de culoare, George Floyd, sub genunchiul unui polițist alb în Minnesota. Protestele au izbucnit din nou în această săptămână, după ce un negru a fost împușcat și lăsat paralizat de poliție în Wisconsin.

“Îndemn oamenii să se unească într-o manieră civilizată, astfel încât să putem lucra și să ne ridicăm la nivelul idealurilor noastre americane”, a spus ea. “De asemenea, le cer oamenilor să oprească violența și jafurile care se fac în numele justiției și să nu facă niciodată presupuneri bazate pe culoarea pielii unei persoane.”

Trump, în vârstă de 74 de ani, încă mai obține rezultate bune în sondajele de opinie privind economia, chiar dacă aprobarea gestionării pandemiei și a altor probleme a scăzut.

Melania Trump a dat dovadă de compasiune
O serie de oficiali și americani de rând au menționat eforturile lui Trump de a slăbi reglementările economice, de a pune “America pe primul loc” în acordurile comerciale și de a păstra libertatea religioasă ca motiv pentru a-l susține împotriva lui Biden, în vârstă de 77 de ani, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama.

“Alegerea noastră economică este foarte clară. Doriți sănătate economică, prosperitate, oportunitate și optimism sau doriți să reveniți la zilele întunecate de stagnare, recesiune și pesimism?” Consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a declarat.

Trump, fost star al unui reality-show TV, a folosit Casa Albă ca loc de desfășurare pentru a-și promova candidatura de realegere, scrie Reuters.

Președintele a apărut în videoclipuri cu o ceremonie de naturalizare și semnarea unei grațieri pentru a sugera că el nu este anti-imigrant sau un dur pe crimă – chiar dacă în convenție a subliniat abordarea sa fermă pentru lege-și-ordine.


Înainte de discursul Melaniei Trump, republicanii au transmis susținătorilor lor conservatori o imagine sumbră a unei viitoare Americi sub conducerea lui Biden.

Cissie Graham Lynch, nepoata regretatului evanghelist, reverendul Billy Graham, a declarat că președinția Biden nu va lăsa “loc pentru oameni de credință”. Biden este catolic, iar credința sa a fost evidențiată la convenția democrată de săptămâna trecută, unde a fost nominalizat oficial.

“Ei ar vorbi de credință? Alegerea aici este atât de simplă. Un om flutură de jur împrejur o Biblie împrumutată, celălalt chiar o citește”, a scris Buttigieg pe Twitter.

Într-un apel către alegătorii de culoare, dintre care mulți au fost înstrăinați de retorica sa, Trump într-un videoclip a grațiat un jefuitor de bănci din Nevada, Jon Ponder, un cetățean de culoare care a devenit un activist pentru alți deținuți.

Trump, atacat de activiștii pentru drepturile omului pentru politicile de imigrare care au inclus separarea familiilor la granița sudică cu Mexicul, a condus de asemenea o ceremonie de naturalizare pentru cinci imigranți care au devenit cetățeni americani.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo, vorbind de pe acoperișul Ierusalimului cu luminile orașului vizibile în fundal, a lăudat recent un acord de normalizare a relațiilor dintre Israel și Emiratele Arabe Unite.

Pompeo, despre care se crede că va cântări o cursă în 2024 pentru Casa Albă, a subliniat mutarea din 2018 a Ambasadei SUA la Ierusalim, care a fost populară printre evanghelicii americani.