Meghan, Ducesa de Sussex, nu va participa alături de soțul ei, Prințul Harry, la înmormântarea Prințului Philip.

Palatul Buckingham a anunțat sâmbătă că înmormântarea Prințului Philip va avea loc în data de 17 aprilie, la Castelul Windsor.

Odată cu anunțul privind înmormântarea, un purtător de cuvânt al Palatului a anunțat că Prințul Harry se va întoarce din Statele Unite, unde locuiește în prezent, pentru a lua parte la înmormântarea bunicului său.

Meghan a fost sfătuită însă de medicul ei să nu călătorească cu avionul, din cauza faptului că este însărcinată, ceea ce o va împiedica să participe la înmormântarea Prințului Philip, relatează Mirror.

Ducele de Sussex va urma toate regulile de călătorie impuse de pandemia de Covid-19. Acest lucru înseamnă și o carantină de cinci zile la sosirea în Marea Britanie.

Din primele informații, Meghan, însărcinată cu al doilea copil, a făcut toate eforturile pentru a fi alături de soțul ei la înmormântare, dar nu a fost lăsată de doctor să zboare.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi figură marcantă a familiei regale britanice, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 99 de an.

Decesul a survenit la trei săptămâni după ce a fost internat timp de lună în spital pentru o infecţie şi apoi o problemă cardiacă. După externare, prinţul Philip a revenit la castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde şi-a petrecut perioada de izolare alături de soţia sa în vârstă de 94 de ani.