Meghan Markle a încheiat un acord cu o agenţie de presă pe care a dat-o în judecată pentru o fotografie.

Fosta actriţă americană Meghan Markle, devenită ducesă de Sussex după căsătoria ei cu prinţul Harry, a semnat un acord, anunţat vineri de o instanţă din Marea Britanie, cu o agenţie de presă pe care a dat-o în judecată pentru o fotografie, informează AFP.

Splash News & Picture Agency, o agenţie specializată în ştiri de divertisment, prezentă în Marea Britanie şi Statele Unite, şi-a luat totodată angajamentul de a nu îi mai fotografia pe membrii familiei lui Meghan Markle. Agenţia difuzase în ianuarie 2020 o imagine cu soţia prinţului Harry alături de fiul lor, Archie, realizată în Canada.

Cuplul princiar se afla pe atunci în Canada la scurt timp după ce părăsise Marea Britanie, în perioada în care Harry şi Meghan au anunţat că doresc să se retragă din rândul membrilor activi ai familiei regale britanice.

Prinţul Harry, a cărui mamă, prinţesa Diana, a murit în urma unui accident de automobil produs în 1997 la Paris în timp ce era urmărită de paparazzi, a invocat presiunea mediatică drept motiv al acelei retrageri.

Cu ocazia unei audieri la Înalta Curte de Justiţie din Londra, vineri, avocaţii ducesei de Sussex au anunţat semnarea unui acord ce prevede încheierea procesului demarat împotriva acestei agenţii de presă, care a fost plasată între timp sub incidenţa unui regim de redresare judiciară.

“Administratorii de la Splash UK şi-au luat angajamentul ca Splash UK, dacă va ieşi din procedura de redresare judiciară, să nu mai producă fotografii cu ducele şi ducesa de Sussex şi nici cu fiul lor, în viitor”, a declarat avocata Jenny Afia.

Prinţul Harry, Meghan şi fiul lor s-au mutat între timp în California şi au semnat contracte importante cu Netflix şi Spotify pentru a produce filme şi podcasturi.

Cuplul princiar britanic este angajat în mai multe proceduri judiciare iniţiate împotriva unor tabloide, pe care le-a acuzat de încălcarea dreptului la viaţă privată.