International

Mega descoperire în Grecia. Arheologii au găsit mormântul lui Aristotel

Arheologii greci au făcut o mega descoperire. Aceștia au găsit mormântul filosofului Aristotel după două decenii de excavări.
Cavoul care ar găzdui cenuşa filosofului a fost descoperit în localitatatea de naştere a acestuia, Stagira, în zona Agorei (locul public de dezbatere din interiorul localităţilor greceşti).

Arheologul grec Kostas Sismanidis a făcut anunul joi, cu ocazia Congresului Internaţional
”Aristotel 2400 de ani”, desfăşurat la Salonic. „Deşi nu avem dovezi directe, ci doar circumstanţiale, suntem de părere că toate indiciile duc către această teorie, conform căreia acesta este mormântului celebrului filosof”, a susţinut Sismanidis în cadrul conferinţei.

Iniţial se credea că Aristotel a murit în Chalcis, în anul 322 Î.H., la vârsta de 62 de ani, dar arheologii au ajuns la concluzia că locuitorii din Stagira i-au mutat rămăşiţele în oraşul natal. Potrivit arheologilor, această descoperire este cea mai importantă din ultimii 20 de ani de excavări în zonă.
În interiorul mormântului, care a fost distrus parţial de bizantini, cei care au realizat excavaţiile au găsit vase ceramice şi 50 de monede din perioada lui Alexandru cel Mare.