Medicul pneumolog Lavinia Danciu
Featured, Medical

Medicul pneumolog Lavinia Danciu afirmă că luptăm cu noul virus care atacă tot organismul și uneori o face fără simptome

Coronavirusul poate afecta organismul uman fără ca oamenii să realizeze că au contractat infecția, spun specialiștii. Medicul pneumolog Lavinia Danciu afirmă că „luptăm cu un virus parșiv care atacă tot organismul și uneori o face fără simptome.”

Coronavirusul, „dușmanul nevăzut” al organismului

Medicul pneumolog Lavinia Danciu, noul coronavirus atacă organismul uman și uneori oamenii nici nu realizeză instalarea bolii.

„Atacă tot organismul şi uneori o face pe nesimţite. Uneori trece uşor, dar alteori, nu. Este posibil ca între zielele cinci şi şapte de tratament, evoluţia să fie nefavorabilă şi acesta este momentul când se produce agravarea”, a declarat Lavinia Danciu, medic pneumolog Spitalul TBC Sibiu, potrivit Antena 3.

Medicul pneumolog mai spune că virusul poate infecta oamenii indiferent de vârstă sau starea de sănătate.

„Indiferent cât de tineri şi de sănătoşi şi puternici ne-am crede, virusul ne poate afecta şi sunt oameni tineri care după ce au făcut infecţia COVID, chiar formă uşoară şi asimptomatică, i-am văzut cu complicaţii. Au rămas cu o stare de slăbiciune, de astenie, au rămas cu dificultăţi de respiraţie, au rămas cu dureri în piept”, a mai spus medicul pneumolog.

Bilanț coronavirus: 4.902 de noi infectări SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore și 98 de decese ale unor persoane diagnosticate cu noul COVID-19
Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, transmite Grupul de Comunicare Strategică.


blank