Fostul ministru de Finante Daniel Chițoiu a fost externat astăzi, după mai multe amânări din partea medicilor, informează Agerpres. În urma accidentului mortal pe care l-ar fi provocat, pe 26 decembrie, în judetul Argeș, politicianul a fost internat cu coaste rupte și fractură de stern la Spitalul Floreasca. Medicii au stabilit că el poate fi externat, după ce a stat mai bine de o săptămână în unitatea medicală, el având mai multe coaste rupte, în urma accidentului.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în care a fost implicat Daniel Chițoiu și doi soți și-au pierdut viața.

Surse judiciare susțin că Daniel Chițoiu va fi audiat după externare, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției.

Conform Poliției Argeș: „La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”.

Accidentul a avut loc în 26 decembrie 2019 în localitatea Zamfirești din Argeș. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.