Medic ATI
Actualitate, Featured

Medic ATI la Institutul „Matei Balș” din Capitală: Din 17 august, reanimarea e plină de bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Ne pregătim de triplarea capacității

Elena Copaciu, medic ATI de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, prezintă, într-un „Jurnal de „front” pandemic!”, cazurile critice de COVID-19 care au ajuns în spital.

Medic ATI de la Institutul „Matei Balș ”atenționează că în spitale ajung din ce în ce mai multe persoane nevaccinate, tineri fără comorbidități, care nu cred în existența virusului și nici în vaccin, situație care a impus dublarea capacității de admisie a pacienților la ATI, fiind luată în calcul triplarea acesteia.

„Cred că noi ca popor nu am înțeles ce importantă e sănătatea”, avertizează medicul.

Pacienți „aduși cu forța” de familie
”68 de ani, singură, nevaccinată, cu simptome COVID de o săptămână, adusă de la sute de km distanţă pentru internare, de doi preoţi din parohia sa! Direct la critici!

42 de ani, bărbat, nevaccinat, miocardită virală COVID-19. Stare critică.

Pacient în jur de 70 de ani, adus cu forţa de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturaţie în oxigen a sângelui – 60%!!… Admis direct în terapie intensivă!

4 pacienţi de diverse vârste internaţi simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei COVID-19 cu mutaţia Delta.

Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidităţi, nevaccinat, externat după cam 5 săptămâni, 4 în terapie intensivă. Colegii săi de salon au fost mai puţin norocoşi!”, sunt cazurile enunțate de medicul Copaciu, în ”Jurnalul de „front” pandemic!”.

„Ne pregătim, poate, de triplarea capacității!”
”Din 17 august, reanimarea noastră e plina cu critici COVID, mutaţia Delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreţi să ştiţi cu ce eforturi! Ne pregătim, poate, de triplare! Dar nu aşa se face medicina acestui secol în Europa! E vremea să înţelegem exigenţe de sănătate publică şi să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt priorităţile?”, afirmă medicul Elena Copaciu.

”Majoritatea celor vaccinaţi nu fac pneumonie COVID, ci doar infecţii de căi aeriene superioare (rinite, sinuzite, angine). Vaccinaţii internaţi la critici sunt dintre cei cu comorbiditati severe. Unii cu prezentare tardivă la spital”, explică medicul, referindu-se la numărul foarte redus al celor vaccinați care ajung să se infecteze cu COVID.

blank