Sport, Stiri

Meciul România – Turcia, din această seară, este supravegheat de 90 de camere video

Mai puţini suporteri turci decât s-ar fi aşteptat. Naţionala României va întâlni Turcia, astăzi, pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Aproximativ 500 de suporteri turci vor fi prezenţi la meciul de pe Arena Naţională, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

galerie turci“Cei 500 de suporteri turci vor sta grupaţi în Peluza Nord a Arenei Naţionale. Jandarmeria îi va îndruma pe ceilalţi fani turci ce şi-au cumpărat bilete în alte sectoare către sectorul fanilor turci de la Peluza Nord”, a declarat Enache.

Potrivit unui fan turc, aflat la Aeroportul Henri Coandă pentru primirea naţionalei Turciei, federaţia de la Istanbul a primit 2.500 de bilete pentru acest meci. Forul condus de Yildirim Demiroren a achiziţionat 500 de bilete, celelalte 2000 fiind puse în vânzare online.

“Fanii turci nu sunt obişnuiţi să achiziţioneze bilete online, astfel că acestea nu au fost vândute”, a declarat suporterul turc.

Primăria Sectorului 2, în a cărei rază se află Arena Naţională, face tot ce este nevoie pentru a preîntâmpina acte de violenţă ce pot decurge în urma organizării acestui meci.

Sunt 90 de camere video amplasate în principalele intersecţii rutiere din zonă, care vor monitoriza toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa spectatorii către Arena Naţională, pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a meciului de fotbal România – Turcia.

Pentru asigurarea unor condiţii de maximă siguranţă pentru cetăţenii care locuiesc în imediata vecinătate a Arenei Naţionale, dar şi pentru buna desfăşurare a evenimentului sportiv, cu ajutorul sistemelor de monitorizare  video vor fi supravegheate străzile de afluire şi defluire a miilor de spectatori, se va urmări respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi de conducătorii auto, impuse special în perioada meciului, dirijarea traficului rutier şi comportamentul suporterilor înainte şi după terminarea partidei.

Ca de fiecare dată, este interzisă vânzarea de băuturi alcoolice în zona stadionului, între orele 16.00 – 24.00.