Sport, Stiri

Meciul România – Estonia se joacă marţi, pe Arena Naţională

Cum putem ajunge la baraj?

suporteri_nationala

 România joacă, marţi, de la ora 21:00, cu Estonia, ultimul meci din Grupa D a preliminariilor CM 2014. România-Estonia se dispută pe Arena Naţională. De la aceeaşi oră, Turcia – Olanda la Istanbul.

România – Estonia, Turcia – Olanda: Criterii de calificare la barajul CM 2014

1) golaveraj general

2) număr total de goluri marcate

3) numărul de puncte obţinute în partidele directe

4) golaverajul în partidele directe

5) numărul mai mare de goluri înscris în meciurile directe

6) numărul mai mare de goluri înscris în deplasare în meciurile directe, dacă există doar două echipe la egalitate de puncte

Grupa D – Ultima etapă

Ungaria-Andora (ora 21.00)

Turcia-Olanda (ora 21.00)

România-Estonia (ora 21.00)

România nu este sigura de locul 2 in Grupa D chiar daca trece de Estonia, iar meciul de la Istanbul, dintre Turcia si Olanda, este la fel de important. Louis van Gaal, selectionerul Olandei, a reusit sa-i enerveze pe turci printr-o declaratie facuta la conferinta de presa organizata inaintea meciului.Van Gaal i-a anuntat pe turci ca România se va califica la baraj, intrucat ei n-au nicio sansa sa invinga Olanda!

“Noi avem acum doar varianta victoriei şi aşa am şi pregătit jocul. Sper să reuşim şi să câştigăm de-o manieră în care să nu avem emoţii. Dacă vor fi şi goluri multe, va fi foarte bine. Asta ar însemna însă să fructificăm măcar 90 la sută din ocaziile pe care le avem, pentru că în meciul cu Andorra am conceretizat doar 70 al sută. Acum însă alta e valoarea Estoniei, să câştigăm noi şi apoi rămâne să vedem ce se întâmplă în Turcia. Sunt emoţii, normal, e şi o presiune formidabilă, indiferent dacă încerci să nu te gândeşti. Până la urmă e o muncă de doi ani şi jumătate şi ar fi bine să se concretizeze cu o calificare la baraj”, a declarat Piţurcă.

“Estonia este o echipă foarte valoroasă, imprevizibilă, care în campania trecută a ajuns la baraj. În campania asta nu a mai avut acelaşi randament. Cu Olanda era să producă o surpriză şi tratează fiecare meci la fel. Nu sunt îngrijorat, dar sunt preocupat. Sunt emoţii, e o presiune formidabilă. Olanda va juca să câştige meciul. În acelaşi timp, şi turcii pot învinge. La Amsterdam, turcii au făcut un meci foarte bun. Dacă vor câştiga, înseamnă că merită să ocupe locul doi”, a mai spus Victor Piţurcă.

România şi Estonia se vor întâlni, marţi, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în ultimul meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Pentru a accede la barajul de calificare la CM, România trebuie să învingă Estonia, iar Turcia să nu câştige partida cu Olanda de la Istanbul. În cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, departajarea se va face la golaveraj. În acest moment, România are +4, iar Turcia +9.

Presa din Olanda scrie că Louis Van Gaal va folosi cea mai buna echipa in Turcia. Astfel, deşi se părea că Van Persie nu va prinde echipa, atacantul lui Manchester United, care tocmai a devenit cel mai bun marcator din istoria Olandei, va juca împotriva Turciei.