Sport, Stiri

Meciul Legia Varşovia – Steaua Bucureşti, încheiat la egalitate: 2-2. Campioana României este în grupele Champions League

Echipa Steaua Bucureşti a reuşit să se califice în grupele Ligii Campionilor după ce a eliminat Legia Varşovia, în play-off, scor 2-2 (1-1). Performanţa roş-albaştrilor vine după cinci ani de încercări, în care Steaua a visat la cea mai importantă competiţie a fotbalului european.

Au marcat: Radovici ’27, Rzezniczak ’90+4 / Stanciu ‘7, Piovaccari ‘9

FOTBAL - LIGA CAMPIONILOR - PLAY-OFF - STEAUA BUCURESTI - LEGIA„Ştiam că avem valoare să trecem de Legia. La Bucureşti nu am avut rezultatul pe care ni-l doream, dar am reuşit în seara asta să marcăm două goluri şi să ne creăm ocazii clare. Am spus încă dinainte (de play-off) că ambele meciuri vor fi dificile şi că vom juca calificarea la Varşovia. Băieţii au crescut enorm,” a declarat Laurenţiu Reghecampf, imediat după meci.

Reghecampf mai spune că începând de miercuri roş-albaştrii se gândesc deja la următoarele meciuri. Despre Piovaccari spune că aşteaptă ca până în iarnă să dea 10 goluri. „Sunt bucuros că a intrat în ritmul echipei şi că este mult mai bine pregătit fizic.”

Antrenorul Legiei, Jan Urban a dat dovadă de fair-play şi a declarat că a câştigat echipa cea mai bună. El explică faptul că golurile Stelei au venit în urma unor greşeli ale Legiei şi că echipa sa a început să joace mai dur abia după două goluri primite. „Adversarii noştri au fost mai relaxaţi şi noi am început cursa de urmărire. Steaua ştia însă că are un avantaj enorm în faţa noastră.

„Dacă este să privim per ansamblu, după dubla manşă s-a calificat echipa mai bună. Ei au mult mai mult potenţial faţă de noi, se vede cu ochiul liber calitatea pe care o au. Trebuie totuşi să analizăm ceea ce am făcut bun în ultimul an. După 12 ani de confruntări europene, vom fi o echipă mai bună”, a mai spus Urban.

Au evoluat următoarele echipe:

Legia Varşovia: Kuciak – Bereszynski, Rzezniczak, Dossa Junior, Wawrzyniak – Vrdoljak, Furman (Zyro ’75) – Kosecki, Radovici, Kucharczyk (Ojamaa ’63) – Saganowski (Mikita ’79). Antrenor: Jan Urban.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Popa, Stanciu (Ad. Cristea ’59), Tănase (Tatu ’72) – Piovaccari (Iancu ’89). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

La Steaua, Vlad Chiricheş, jucător ce va fi transferat la Tottenham, nu a fost nici rezervă.

După meci, Mihai Stoica a declarat: „Am sperat ca băieţii să nu se piardă şi presiunea să se mute pe ei. Steaua a demonstrat încă o dată că poate să joace şi departe de casă. Am trecut peste absenţele lui Chiricheş şi Pintilii şi am câştigat. Într-un vacarm de nedescris am reuşit să întoarcem un rezultat negativ din tur”.

Stoica şi-ar dori ca în grupe Steaua să întâlnească echipe precum Porto, Manchester United sau PSG, despre cea din urmă spunând că îi place echipamentul.

314780-steauaDumitru Dragomir spunea, aseară, că este fericit de calificarea Stelei, însă că a stat cu pastilele lângă el tot meciul. Şeful Ligii a declarat că s-a temut la scorul de 2-0 pentru Steaua pentru că ştia că este unul periculos.

În meciul tur, disputat în urmă cu o săptămână pe Arena Naţională din Bucureşti, Steaua şi Legia au terminat la egalitate, scor 1-1. Steaua va evolua astfel pentru a şaptea oară în grupele celei mai prestigioase competiţii europene.

Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, de la ora 18.45, la Monaco.

blank