Sport, Stiri

Meci spectaculos: Steaua a învins Dinamo, scor 5-2

Aseară a avut loc prima manşă din semifinalele Cupei României

tanase

Formaţia Steaua a învins, joi seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 5-2 (4-1), echipa Dinamo, într-un meci din prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana.

Golurile au fost marcate de Latovlevici ’22, Varela ’39, Chipciu ’43, Tănase ’45+2, Keşeru ’76 pentru Steaua, respectiv Rotariu ’32, V. Lazăr ’53 pentru Dinamo.

mecii-1

Înainte de începerea jocului, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Augustin Pax Deleanu, fost fotbalist al echipei Dinamo şi component al primei reprezentative a României participante la Cupa Mondială din 1970, care a încetat din viaţă, joi dimineaţa, la vârsta de 69 de ani.

Suporterii dinamovişti au avut un banner care înfăţişa un câine mitologic cu trei capete, însoţit de sloganul: „Nicio mitologie nu a cunoscut cât poate fi de tare puterea câinilor din Ştefan cel Mare” şi au aprins zeci de torţe şi petarde.

Fanii steliştii au format din cartoane care reprezintă culorile fundaţiei Mihai Neşu numărul 22, cele două cifre încadrând trofeul Cupei României, cu sloganul: „Cupa este dorinţa ce astăzi contează”. La meci au asistat aproximativ 50.000 de spectatori.

meci

Meciul a fost alert, cu jucătorii din ambele echipe dornici de victorie. Din păcate, dinamoviştii încă nu s-au închegat, fiind o echipă încă prea tânără, deşi toţi jucătorii au fost în vervă pe teren.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, joi seară, după înfrângerea din partida cu Steaua, scor 2-5, din prima manşă a semifinalelor Cupei României – Timişoreana, că a plecat de la stadion după pauză pentru a se calma şi pentru a evita aglomeraţia.

„Din păcate, am avut şi ghinion. Aţi văzut ce înseamnă lipsa de experienţă. S-au luat câteva goluri uşor, iar jucătorii tineri sunt afectaţi. Se mai întâmplă! Primul gol s-a luat din greşeală, s-a vrut sa fie o centrare. Şi al doilea gol putea fi evitat… Acolo s-a rupt totul, după al doilea gol. Am plecat ca să mă calmez şi să evit aglomeraţia de la final. Am fost supărat şi am încercat să mă calmez. Acum sunt calm. Reconstrucţia necesită timp. Pe Steaua a costat-o şapte ani şi mulţi bani ca să facă această reconstrucţie”, a spus Negoiţă.

Returul semifinalei dintre Steaua şi Dinamo va avea loc în data de 17 aprilie.

 

 

blank
blank