Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Meci remiză România – Argentina. Gol anulat incorect pentru „tricolori”

Tricoul lui Messi a fost schimbat cu cel al lui Torje

Messi

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a terminat la egalitate, scor 0-0, intr-un meci amical disputat impotriva Argentinei, pe National Arena. Leo Messi a fost tot meciul pe teren, insa a avut o evolutie destul de stearsa. Singurul câştig a fost al lui Gabriel Torje, care s-a ales cu mult-râvnitul tricou al lui Messi.

Amenintat cu demiterea de noul presedinte al Federatiei, Razvan Burleanu, Victor Piturca a trimis o echipa ofensiva impotriva Argentinei, aratand ca „tricolorii” stiu sa joace si fotbal cand presiunea nu isi spune cuvantul.

Jucatorii nostri au prins curaj odata cu trecerea timpului si au dominat prima parte a meciului, spre satisfactia celor 44 de mii de spectatori prezenti pe National Arena.

Prima mare ocazie a meciului i-a apartinut lui Ciprian Marica in minutul 21, insa lovitura de cap a acestuia a fost scoasa de sub bara de Romero.

Trei minute mai tarziu, Marica a jucat rolul servantului, numai ca de aceasta data Tanase a reluat pe langa poarta.

In timp ce actiunile ofensive ale argentinienilor erau blocate prin sacrificiu de jucatorii nostri, la poarta lui Romero mijlocasul Alex Maxim a ratat incredibil in minutul 34, cu o lovitura de cap prea moale.

Presiunea tricolorilor a continuat, iar in minutul 37 am reusit sa inscriem. Maxim s-a revansat cu un sut superb langa bara, dar golul a fost anulat pentru ca mingea ar fi iesit in momentul centrarii. Reluarile tv au aratat insa contrariul.

La pauza, Piturca l-a trimis pe Pantilimon in locul lui Tatarusanu, iar acesta a fost la un pas sa incaseze gol la prima actiune din partea secunda. Kun Aguero l-a driblat pe Pantilimon, insa Gardos a scos salvator sutul pe care scria gol.

Argentinienii au dominat repriza a doua, iar in minutul 70 Palacio a trecut pe langa gol, pentru ca in minutul 86 Pantilimon sa aiba un reflex uimitor la sutul lui Lavezzi.

S-a terminat insa 0-0, dupa un meci promitator pentru Romania, in care tricolorii au demonstrat ca se pot lupta de la egal la egal cu cei mai buni jucatori din lume.

blank