Politic, Stiri

Mazare ataca revolutionarii: “Milogule!”. Vezi ce l-a facut pe primar sa reactioneze asa

Sambata au fost inaugurate ultimele blocuri de locuinte din prima etapa a cartierului de locuinte sociale Henri Coanda din Constanta. Atat primarul Radu Mazare, cat si Victor Ponta, ministrul Apararii Mircea Dusa si parlamentarii din Constanta au fost prezenti la deschiderea proiectului in valoare de sapte milioane de euro, in acest cartier locuind aproximativ 3.000 de persoane nevoiase.

mazare3_34419200Discutiile de la inaugurare, insa, nu au fost lipsite de probleme, primarul Constantei avand un schimb dur de replici cu cativa revolutionari care i-au intampinat pe el, Ponta si restul invitatilor la eveniment, in timpul inaugurarii unor locuri sociale, facandu-i milogi si cerandu-le sa astepte pana la terminarea repartizarea locuintelor. “Nu asteptati voi pana termin? Ca sunt oameni fara case”, i-a spus Mazare unui revolutionar care incerca sa discute cu premierul Victor Ponta pentru a-i cere drepturi pentru aceasta categorie de persoane.

mazare-2Un alt revolutionar, insa, i-a replicat primarului: “Nu-i nimic”, acesta din urma ripostand imediat: “Cum adica nu-i nimic? Am trei mii de oameni care n-au unde sa doarma”. Dupa cateva replici dure date si de o parte si de cealalta, Mazare s-a indepartat de revolutionari, Spunandu-i celui cu care se certa: “Milogule!” . Incidentul a avut loc dupa ce alti doi revolutionari au incercat sa il abordeze pe premier cu niste solicitari mai vechi referitoare la anumite drepturi pentru aceasta categorie de persoane chiar la sosirea in cartierul de locuinte sociale care urma sa fie inaugurat.

61378035Dupa aceea, insa, Ponta le-a declarat ziaristilor dupa inaugurarea locuintelor sociale ca nu au fost “24.000 de oameni acum 25 de ani care sa lupte cu Ceausescu. Au fost o mie-doua. Nu stiu cati au fost. Eu nu dau bani la impostori. Sa-si faca curat. Cum sa fac eu curat intre ei? Am iesit si eu pe strada, cum a iesit probabil si Radu, nu ca sa ne dea cineva bani, ci pentru ca am vrut sa scapam de Ceausescu. Cei care, intr-adevar, au fost pe strada si si-au pus viata in pericol, vorbesc de cei care au suferit, pentru aceia sigur ca dam, dar in ultimii ani, din considerente politice, s-au umflat cu mii de impostori. Sa iau banii de la oameni amarati si sa-i dau celor care sunt sanatosi, in putere, care sunt buni de proteste… Spun un singur lucru: nu dau la toata lumea pentru ca nu au fost revolutionari, ci pentru ca revolutionari de-astia care s-au descoperit dupa 2005 ca-s revolutionari nu cred ca e corect sa platim din bani publici. Cand raman atatia cati au fost cu adevarat, atunci da”, a replicat premierul. (D.A)