Mașina de război rusă
International

„Mașina de război rusă are vulnerabilități”. Ce promite Zelenski, după atacurile asupra rafinăriilor din Rusia

Mașina de război rusă are vulnerabilități: În urma unei serii de atacuri ucrainene asupra rafinăriilor rusești, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că de acum Ucraina va avea întotdeauna forță de atac pe cer, relatează Ukrainska Pravda.

Zelenski promite că Ucraina va avea întotdeauna forță de atac pe cer

„Mulți au văzut în ultimele săptămâni că mașina de război rusă are vulnerabilități și că armele noastre pot atinge acele ținte. Sunt recunoscător Forțelor Armate ucrainene, Serviciului de Securitate al Ucrainei și Serviciului de Informații militare pentru capacitățile lor cu rază lungă. Desigur, sunt recunoscător și industriei noastre de apărare, tuturor celor care lucrează pentru a face Ucraina mai puternică”, a spus Zelenski subliniind că dronele realizate în Ucraina sunt capabile să atingă ținte la distanțe mari.
„De acum înainte, Ucraina va avea întotdeauna propria sa forță de atac pe cer”.

Україна тепер завжди матиме власну ударну силу в небі. Звернення Володимира Зеленського 16.03.2024

Un atac cu dronă a incendiat o rafinărie de petrol sâmbătă.

Dmitri Azarov, guvernatorul regiunii Samara, aflată la 850 km sud-est de Moscova, a declarat că rafinăria Sîzran a luat foc, dar un atac asupra unei a doua rafinării a fost dejucat.

O sursă ucraineană a spus că Serviciul de securitate ucrainean SBU a atacat peste noapte trei rafinării de petrol Rosneft din regiunea Samara din Rusia cu drone, relatează Reuters.

„SBU continuă să-și pună în aplicare strategia de subminare a potențialului economic al Federației Ruse, care îi permite să poarte război în Ucraina”, a spus sursa. Potrivit sursei, atacurile au avut rezultate, dar nu a oferit detalii suplimentare.

blank