Actualitate, Featured

O mașină de poliție, lovită de tren, în Prahova

O mașină cu polițiști și jandarmi în plină misiune a fost spulberată de tren, într-o comună din Prahova.

Agentul de la volan a murit în urmă impactului, iar colegii săi sunt în stare gravă. Se pare că vina i-ar aparține șoferului, care ar fi încercat să treacă, deși văzuse că se apropie garnitura. Zece oameni ocupau locuri în vagoane.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în localitatea Cornu de Jos. Polițistul de la volan ar fi forțat trecerea de cale ferată.

Comisar șef Adrian Iacob, Serviciul Rutier Prahova: „Se pare că acest accident s-ar fi produs pe fondul neasigurarii temeinice la trecerea la nivel cu calea ferată din partea conducătorului auto”.

Bărbatul de 42 de ani a murit pe loc.

Plutonier adjunct Sorin Licu, ISU Prahova: „Am intervenit pentru extragerea unei victime încarcerate în autoturism. La momentul sosirii, victima era decedată, decesul survenind în urmă impactului între autoturism și un autotren”.

Echipajul era în plină misiune, acoperea verificarea restricțiilor impuse de autorități, mai ales că este weekend-ul cu 1 mai. Celălalt agent – de la Poliția națională – dar și jandarmii care îl însoțeau pe șofer sunt grav răniți.

În tren, se aflau zece persoane, care au scăpat doar cu spaima vieții lor. Garnitura a rămas pe șine pentru investigații, iar oamenii au fost preluați de un alt tren.

 

blank
blank