Masa de călcat, componentă esențială în ateliere

0

Masa de călcat rămâne una din dotările de nelipsit din cadrul unui atelier. După realizarea tipurilor de cusături aplicate textilelor, pasul final până la predare a unor articole vestimentare este reprezentat de călcare și de ambalare. Aceste detalii pentru unii sunt și marea diferență între etichetă, modul profesional în care se lucrează și o muncă parcă nedusă la final așa cum ar trebui.

Este adevărat că o masa de calcat în varianta modernă și profesională uşurează destul de mult din munca propriu zisă. Odată aleasă corespunzător, aceasta face din etapa de călcat o  muncă și un efort redus, cu eficienţă maximă. Cu alte cuvinte, călcatul se va desfășura mai rapid, din câteva mișcări. De asemenea, datorită funcțiilor diverse, masa în sine poate spori randamentul.

Funcții practice la masa de călcat

Pentru cei care activează în domeniu, de la mici sau mari ateliere de croitorie, retuş, la spălătorii și călcătorii profesionale, se cunoaște deja care este setul de funcții absolut necesare. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine, căci se îmbunătățește performanța. Printre acestea s-ar putea număra:

  • Χ Reglare de înălțime, ceea ce favorizează adaptarea în funcție de cel care manevrează stația de călcat, adaptând de asemenea și în funcție de textilele ce sunt călcate, de dimensiunile acestora.
  • Χ Priză inclusă, mai ales dacă este vorba de o masă de călcat portabilă.
  • Χ Suportul de fier, ce pare un detaliu însă care se dovedește practic și util, având în vedere că va menține un nivel de siguranță, când fierul are locul său special de a fi susținut, mai ales când este fierbinte.
  • Χ Încălzirea blatului, pentru a călca mai rapid, pe ambele părți, poate chiar și a usca în același timp.
  • Χ Funcție de aspirare, pentru a contribui la pătrunderea aburului.

Acestea sunt printre cele mai comune tipuri de funcții, deși nu singurele. Va conta de asemenea dimensiunile acesteia. Nu doar suprafața în sine a blatului, care permite călcarea oricăror tipuri de textile de dimensiuni variate, însă și dimensiunea în sine privind cât din spațiu ocupă contează pentru cei care urmează să își realizeze astfel de dotări. Greutate, posibilitate de pliere, cu sau fără roți sunt de asemenea aspecte ce pot determina în ce măsură este o masă de călcat o alegere bună sau nu.

Brandul

Comercializarea de mese de călcat profesionale nu este o nișă prea populară. Întocmai pentru că sunt produse profesionale, acestea întrunesc condiții de nișă și mult mai avansate pentru utilizatorii casnici. Pare greu de crezut că aceștia își vor dori performanțe atât de mari la un simplu călcat. În schimb, domeniile de profil sunt oarecum condiționate să dispună de astfel de dotări.

Un avantaj al costurilor este oferit de www.goodstyle.ro, ce comercializează și mese de călcat profesionale. Diversitatea de opțiuni se reflectă și în diversitatea prețurilor. Astfel de mese de călcat sunt, că mai toată gama de produse de aici, unele noi, altele recondiționate. Însă se păstrează același nivel de calitate, aceleași standarde pentru ca folosirea să fie una cu rezultate așteptate. Întocmai acesta este și secretul prețurilor mai avantajoase.

La capitolul branduri Good Style pune la dispoziție masa de călcat de la Indupress, Battistella, Comel și multe altele. Astfel de opțiuni sunt completate de masa de scos pete sau chiar și de manechin pentru a călca sacouri, geci sau alte articole vestimentare de acest gen. Generator de aburi, presă de călcat, practic după caz și necesitate aici se găzduiește o listă lungă de utilaje, de produse specifice.

Departe de simpla masa de călcat cu care s-a obișnuit orice utilizator casnic, cele profesionale sunt o lecție despre atenția la detalii. Materialele trec prin diverse faze până la a alcătui un articol vestimentar, însă cel în mâna căruia ajunge produsului nu trebuie să observe astfel de detalii inestetice, ca semne ale procedeului de coasere. Așadar, călcatul ca și nevoie se explică de la sine. Din fericire însă există opțiuni care suplinesc cu succes nevoia, ce permite călcarea rapidă și eficientă, pentru ca și randamentul celor care lucrează să fie la o treaptă mai înaltă.

Alegerea tipului de masă de călcat se va raporta nu numai la investiția în sine, ci mai ales la nevoia atelierului în cauză.