International, Stiri

Mark Zuckerberg, cel mai generos american din 2013

Fondatorul Facebook a facut donaţii uriaşe, depăşind familia Gates

Zuckeberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si sotia sa, Priscilla Chans, s-au clasat pe primul loc in topul celor mai generosi americani in 2013. Cuplul a primit distinctia dupa ce a donat fundatiei Silicon Valley Community, care se ocupa de gestiunea finantelor pentru mai multe proiecte de caritate, 18 milioane de actiuni la reteaua de socializare.

BBC informeaza ca valoarea acestora depaseste 970 milioane de dolari, ceea ce reprezinta cea mai mare suma oferita sub forma unei donatii, in 2013. Cu acest cadou generos, Mark Zuckerberg si Priscilla Chans i-au depasit pe Bill si Melinda Gates.

Actiunile donate de proprietarul Facebook au transformat fundatia Silicon Valley Community in una din cele mai mari din Statele Unite. In ultimii doi ani, cuplul din spatele retelei de socializare a donat aproape 36 milioane de titluri acestui ONG, iar o mare parte din bani a fost investita in domenii precum sanatate si educatie. De exemplu, 6 milioane de dolari au mers la o clinica din East Palo Alto.

Bill Gates de la Microsoft si sotia sa, care au fost pe primul loc in 2012 in clasamentul celor mai generosi americani, au donat anul trecut putin mai mult de 181,3 milioane de dolari.

blank