Echipa lui Marius Şumudică, Gaziantep, a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia Beşiktaş, în etapa a opta a campionatului Turciei.

Pentru Gaziantep au marcat Mirallas (44), Demir (63) şi Ozer (90+7), în timp ce golul oaspeţilor a fost înscris de Larin, în minutul 61. Alin Toşca şi Alexandru Maxim au fost titulari la Gaziantep, ultimul fiind înlocuit în minutul 90+5.

Din păcate, la finalul meciului, temperamentul coleric al lui Marius Şumudică a ieşit încă o dată la suprafaţă. Imediat după golul care a securizat victoria cu Beşiktaş, venit în al şaptelea minut al prelungirilor, tehnicianul s-a întors spre tribună şi a imitat un vultur, simbolul celor de la Beşiktaş, apoi a dus degetul la buze.

Chestionat cu privire la gestul de la finalul partidei, Şumudică a făcut pe niznaiul. ”Eu fac mereu gestul acesta ca şi cum aş zbura, chiar am o vorbă, vulturii zboară sus. Nu am vrut să intru în conflict cu nimeni. Dimpotrivă, în timpul meciului, suporterii lui Beşiktaş mă ridiculizau, îmi strigau din tribună, egal, egal. Eu le-am spus doar să tacă, mi-am pus degetul la gură şi atât,” a declarat antrenorul după meci, citat de Digisport.

În urma acestu rezultat, Gaziantep a adunat 11 puncte şi a urcat pe poziţia 7 în clasament, în timp ce Beşiktaş. o pretendentă la titlu, este pe locul 9.

Marius Şumudică i-au deranjat pe turci

Nu este prima dată când Marius Şumudică ajunge in centrul atenţiei presei din Turcia din cauza comportamentului său În luna octombrie, antrenorul a primit 4 etape de suspendare şi o amendă de aproximativ 3.500 de euro pentru că le-a dat indicaţii din tribună jucătorilor săi la meciul din deplasare cu Antalyaspor, scor 1-1, partidă la care românul ispăşea o altă suspendare. La apel, pedeapsa a fost redusă la jumătate. De asemenea, la aceeaşi partidă, pentru că a fost trecut pe foaie ca antrenor secund, deşi nu deţinea licenţă pentru această funcţie, Marius Ştefan Şumudică, fiul antrenorului, a fost suspendat un an şi amendat cu circa 10.000 de euro.