Actualitate

Mariana Rarinca, reacţie după decizia-surprinză a CSM în cazul său

Inspecția Judiciară din cadrul CSM a luat o decizie surprinzătoare în cazul Marianei Rarinca, femeia acuzată de şantaj, ţinută câteva luni în arest preventiv şi, ulterior, achitată de instanţă. Instituţia a decis să claseze sesizarea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), constatând faptul că nu există indicii cu privire la săvârșirea unor abateri disciplinare ale magistraților în acest caz.
rarinca
Mariana Rarinca afirmă că nu a fost surprinsă de decizie, pentru că nu se aştepta ca magistraţii să dea o decizie împotriva propriilor colegi. „Pentru mine nu a fost o surpriză răspunsul CSM. Nu m-am aşteptat să-mi dea mie dreptate. Corb la corb nu-şi scoate ochii”, a declarat Mariana Rarinca, pentru stiripesurse.ro.
 
Mariana Rarinca, femeia acuzată de DNA că a șantajat-o pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a fost achitată pe 21 mai de judecătorii de la Curtea de Apel București, decizia fiind definitivă. Curtea de Apel a admis apelul femeii, după ce aceasta fusese condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare. DNA a depus la Curtea de Apel București o contestație în care invocă faptul că judecătoarea Risantea Găgescu, care a făcut parte din completul care a decis achitarea Marianei Rarinca, ar fi fost incompatibilă, deoarece nu ar fi fost imparțială la judecarea dosarului. Curtea de Apel București a decis că este admisibilă în principiu judecarea contestației.
blank
blank