Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, susține că în prima ședință a conducerii PNL va propune ca liberalii să își asume responsabilitatea de a strânge la un loc toate partidele politice pentru a construi un proiect de țară. Un astfel de pact s-a mai făcut în anul 1995 și a purtat numele ”Declarația de la Snagov”, asumată de toate partidele politice.

”Numai o dezvoltare economică sănătoasă poate aduce bunăstarea cetățenilor unei națiuni. La fel și în cazul nostru.

S-a dovedit că acest lucru este posibil numai atunci când guvernarea unei țări este predictibilă și inspiră încredere mediului de afaceri.

Din păcate, România nu este azi nici predictibilă și nici nu insipră încredere investitorilor. Iată de ce PNL (și spun PartidulNational Liberal pt că sunt un liberal convins) este obligat, fără trufie, fără orgolii, ba chiar din contră, să invite toate partidele politice parlamentare să facă împreună un proiect de țară, o legislație economică și fiscală predictibilă și care să inspire încredere mediului economic și financiar.

Numai așa clasa politică ar putea redobândi încrederea electoratului român și, mai ales, ar putea da concetățenilor noștri șansa unei vieți mai bune. Numai așa am putea opri exodul românilor, am începe să ne construim viitorul la noi în țară și, în timp, ar reapărea speranța. Numai așa, cei goniți de nevoi, care acum muncesc în străinătate, ar putea fi convinși să se întoarcă acasă, în țară.

La prima ședința a conducerii PNL voi face această propunere colegilor mei.

Voi ce credeți? Care ar trebui să fie ideea centrală a unui proiect de țară? Ce ar face România să fie o țară predictibilă și atrăgătoare pentru investitori?”, scrie Marian Petrache.