Actualitate

Marea Neagra, plina de mistere: lucruri uimitoare despre litoralul romanesc!

 
Marea Neagra a fost plina de mistere din cele mai vechi timpuri. Spre exemplu, aici, se petrec numeroase anomalii similare cu cele care se petrec in Triungiul Bermudelor. Pe Marea Neagra furtunile apar din senin, fiind foarte periculoasa pentru cei care navigheaza pe apele sale. Marea-Neagra--plina-de-mistere--Afla-lucruri-uimitoare-despre-litoralul-romanesc-

Totodata, pescarii si marinarii cu vechime sustin ca orice obiect scufundat in Marea Neagra la peste 100 – 150 de metri devine negru. Specialistii de la Institutul de Cercetare si Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” spun ca la adancimi de peste 200 de metri nu mai exista oxigen, ci doar hidrogen sulfurat. Dupa aceasta adancime nu mai exista viata, doar micro-organisme sunt doar bacteriile. 
In plus, Marea Neagra se coloreaza in diferite nuante, de la albastru inchis spre bleumarin, trecand prin azuriu si turcoaz, in functie de cantitatea de sedimente care se varsa din Dunare in apele marii. 

Muzeul din adancuri
In adancurile Marii Negre sunt 20 de epave care fac parte din patrimoniul national, avand o vechime de peste 100 de ani. Principalul interes ar putea fi epava distrugatorului Moskva, cea mai mare nava de lupta din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. 

Orasele subacvatice
Foarte importante sunt urmele vechilor cetati Tomis, Histria, Callatis si Argamum, candva infloritoare la Pontul Euxin. 

Potopul din Marea Neagra
Biblia vorbeste despre un mare potop ce a avut loc in aceasta zona, iar singurii supravietuitori fiind Noe si familia sa. O echipa de exploratori au facut o serie de scufundari in apele marii pentru a analiza sedimentele si pentru a prelua mostre care sa-i ajute sa dovedeasca ca a avut loc un potop. Cercetarile au adus la iveala faptul ca zonele inundate au apartinut unui tinut uscat, inundat brusc de apa sarata. 

Pestele care naparleste
O alta curiozitate ar fi legata de pestele care naparleste. Este vorba de scorpia de mare, care are capul masiv, ornat cu creste si spini. Este o specie sedentara si solitara care traieste pe funduri pietroase, nisipoase sau acoperite cu vegetatie in apropierea tarmului.
blank