International, Stiri

Marea Britanie şi vestul Franţei, lovite de o furtună puternică

Zeci de zboruri anulate pe Heathrow, un băiat dispărut şi mii de locuinţe rămase fără curent

61406202

Marea Britanie s-a confruntat, luni dimineaţă, cu cea mai gravă furtună din ultimii zece ani, un băiat fiind dat disparut în Sussex (sud), iar în Franţa aproximativ 10.000 de persoane au rămas fara curent electric in Bretagne (vest), relateaza AFP.

Aceasta prima furtuna a lasat fara electricitate peste 10.000 de persoane in Bretagne, fiind insotita de rafale de vant ce sufla cu pana la 133 de kilometri pe ora in insula Ouessant.

Furtuna ar urma sa se indrepte catre nord-vestul Frantei, unde Météo-France anticipeaza rafale de 120-130 de kilometri pe ora pe litoral, in noaptea de duminica spre luni. In cursul serii o hula puternica s-a abatat peste coastele Bretagne si Normandie.

61406203

In Marea Britanie, organismul de previziuni meteorologice Met Office a avertizat ca rafalele violente de vant risca sa determine caderi de copaci, sa avarieze cladirile, sa provoace intreruperi de electricitate si sa perturbe transporturile.

Ploi abundente (20-40 de milimetri) au inceput ca se produca duminica seara in tara si ar urma sa dureze intre sase si noua ore, riscand sa provoace inundatii localizate.

Furtuna a provocat deja o victima, un baiat in varsta de 14 ani, dat disparut dupa ce a fost luat de valuri in timp ce se afla pe o plaja din Sussex, pe coasta de sud a Angliei.

Mai mult, zeci de zboruri au fosta anulate, pe aeroportul Heathrow, din Londra, iar companiile feroviare au anuntat ca mai multe trenuri nu vor parasi gara.

 

 

 

blank