International, Stiri

Marea Britanie se pregăteşte de botezul Prinţului George

Din România, micul prinţ a primit în dar un câmp de flori

George bebe

Pajiștea cu flori pe care George, nepotul prințului Charles al Marii Britanii, o va primi în dar la botez din partea contelui Tibor Kalnoky, un prieten al bunicului său, care trăiește în România, s-ar afla în județul Covasna. Acesta este un gest simbolic cu ocazia botezului bebeluşului princiar, care va avea loc miercuri, la Londra.

Potrivit autorităților locale, contele ar fi cumpărat în satul Valea Zălanului – unde prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi -, un teren ‘cu specii de flori foarte rare’ cu intenția de a-l dărui prințului George.

Valea Zălanului e un sat izolat din județul Covasna, nu departe de Malnaș Băi, unde prințul Charles al Marii Britanii a cumpărat mai multe case vechi, pe care le-a restaurat și unde vine o dată pe an.

Contele Kalnoky Tibor a declarat, miercuri, că o floare poate fi cel mai frumos cadou, dar familia sa a dorit ca aceasta să nu se ofilească, astfel că a decis să îi dăruiască prinţului George un mic câmp cu flori sălbatice.

El a spus că acest cadou a fost acceptat de familia regală britanică şi că este vorba de un câmp foarte mic, fiind un gest simbolic, cu ocazia botezului.

„Florile sălbatice sunt fragile, la fel ca bebeluşii. Acest cadou va proteja acea regiune şi va contribui la creşterea nivelului de conştientizare în rândul populaţiei în legătură cu faptul că florile rare pot fi într-adevăr protejate”, a declarat contele Kalnoky, un ecologist declarat şi un bun prieten al prinţului Charles, citat de accesshollywood.com.

În ultimii ani, prinţul Charles a vizitat de mai multe ori judeţul Covasna, el fiind oaspetele contelui Kalnoky la conacul pe care acesta îl deţine în satul Micloşoara din Covasna.

Prinţul George, viitorul moştenitor al tronului britanic, născut pe 22 iulie, va fi botezat miercuri, în Capela Regală de la Palatul Saint James din Londra.

Anunţul a fost făcut în septembrie, de palatul Kensington, reşedinţa oficială a prinţului William şi a soţiei acestuia, Catherine, care au primit cu ocazia căsătoriei lor din 2011 titlurile oficiale de duce şi ducesă de Cambridge.

Prinţul George, care ocupă locul al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, va fi botezat de Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury. Ceremonia va fi privată, preciza palatul Kensington.

 

blank