Mare parte dintre ieșenii infectați cu COVID-19 în ultimul timp au fost pe litoral, iar familii întregi s-au internat în spital după ce s-au întors de la mare, spun medicii, conform Ziarul de Iași.

Mare parte dintre ieșenii care în medie, 15 persoane la fiecare 25 de depistaţi pozitiv la testele Covid-19 din Iași, adică 60%, au fost anterior în concediu la mare ori, în puţine cazuri, în staţiuni montane aglomerate, scrie Ziarul de Iași.

Aşa s-a ajuns în situația ca familii întregi întoarse din concediu să fie internate în spital infectate cu noul coronavirus, în condițiile în care unitățile spitalicești din Iași mai au doar 3 locuri libere.

Medicii cred că, cel mai uşor, virusul poate fi luat din localuri, unde igienizarea lasă adesea de dorit în condiţii de aglomeraţie.

O altă observaţie a autorităţilor medicale: cei mai mulţi infectaţi sunt din rândul celor ce au fost în concediu în ţară, nu în străinătate.

Perioada concediilor în zone aglomerate pare a fi, aşadar, cauza principală a creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, atât la nivelul judeţului Iaşi, cât şi la nivel naţional.