Marcel Ciolacu
International

Marcel Ciolacu, vești bune pentru pensionari: „Sper să ajungem la o mărire de 15%”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că în curând coaliția va stabili procentul cu care vor fi mărite pensiile și modul în care se va face acest lucru. Ciolacu este de părere că pensiile trebuie majorate diferențiat: „Nu pot compara o pensie de 20.000 cu o pensie sub 2000 de lei”.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Târgoviște, că după ce va fi închisă ordonanța pe energie și se va ști anvelopa bugetară necesară pentru compensarea pe anul viitor, se va lua decizia în ceea ce privește majorarea pensiilor.

„Aproape am încheiat cu pensiile speciale și cu legea pensiilor speciale, să vedem și de acolo de buffer avem de compensări și măriri de pensii. Îmi mențin părerea: pensiile nu trebuie mărite în mod egal la toată lumea. Nu pot compara o pensie de 20.000 cu o pensie sub 2000 de lei. (…) Într-un moment de criză pe care o plătește toată lumea, indiferent de culoarea noastră politică, indiferent de familiile noastre politice, trebuie să fim solidari cu cei care trec cel mai greu de această perioadă. E un principiu corect pe care l-am spus”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Sper să ajungem la o mărire de 15%”

Președintele PSD spune că s-a plecat de la un minim de anvelopă de 11 miliarde de lei asumată de ministrul de Finanțe fără să fi închis legea energiei și nici schimbarea legii pensiilor speciale.

„Sper să ajungem la o mărire de 15%, care înseamnă vreo 16,5 miliarde. Se pleacă de la un minim la un maxim”, a explicat Ciolacu.

Președintele PSD spune că nu crede că majorarea punctului de pensie cu un procent fix în această perioadă ar fi oportună.

„Cel cu 1500 de lei va lua 200 de lei și cel cu 18000 va lua 2700. (…) Eu cred că nu este corect să avem această abordare, mai ales în această perioadă. Dacă mai trăia Ceaușescu presupun că așa făcea, dar nu mai trăiește”, a mai spus președintele PSD.