Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă și spune că în România se închis zilnic 2000 de firme!

Mai mult, țara se va confrunta cu o adevărată criză în perioada următoare. Liderul social-democraților crede că românii veniți din diaspora vor depune un milion de cereri de șomaj! Deocamdată, la nivel național se înregistrează 7000 de solicitări zilnice pentru șomaj tehnic.

Președintele PSD spune că decizia acordării de șomaj tehnic nu poate fi aplicată la toți bugetarii: „În acest moment se închid 2.000 de firme pe zi și sunt 7.000 de șomeri care se înscriu zilnic pentru șomaj tehnic. Mai sunt un milion de români care s-au reîntors în țară, e dreptul lor, nu mai au unde sa muncească. Acești oameni, într-o lună, două, se vor înscrie și ei la șomaj”.

Pe de altă parte, referitor la prelungirea stării de urgență, nu această „creează panică”, zice Marcel Ciolacu pentru dcnews.ro. Preocuparea autorităților ar trebui să fie alta, „acesta este un moment în care trebuie să existe o anumită rigoare în România”.

În ceea ce privește stoparea exportului la grâu, social-democrații văd asta ca pe „o decizie foarte bună. Dar, ai stopat exportul de grâu după ce nu l-ai stopat o lună de zile şi ştiai că este secetă în România, ai estimarea de secetă de când eşti premier, ştiai foarte bine că în acest an va fi secetă. După o lună de zile de când avem starea de urgenţă stopezi exportul de grâu”.

diaspora, marcel ciolacu, pericol, psd,somaj, un milion