Featured, Politic

Marcel Ciolacu se apără cu disperare de acuzația că a pus Ardealul pe tavă ungurilor

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a dat miercuri după-amiază o nouă replică președintelui în scandalul privind proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc.

Marcel Ciolacu a cerut printre altele să spună serviciile dacă i-au trimis preşedintelui vreo informare referitoare la acuzaţiile aduse.

„Să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins acum definitiv în Senat. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor, să fie clar. Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după 4 luni de zile. Au trimis 4 cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor. (…) Preşedintele a venit cu un atac grosolan. Azi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României. (…) Asemenea atacuri nu sunt demne de un președinte european, domnule Iohannis. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să nu îți trimiți românii să moară la cules de șparanghel în Germania, fără protecție, fără asistență medicală, fără contracte. A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să-l apaeri pe amabasadorul României la Budapesta atunci când este atacat pentru că apăra interesele țării tale. Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul și nu o să-l vândă niciodată”, a spus Marcel Ciolacu.

„Solicit serviciilor de informaţii să iasă public şi să spună dacă i-au trimis preşedintelui Iohannis vreo informare referitoare la acuzaţiile aduse la adresa mea şi a PSD, pentru că nu poţi duce lupta electorală la un asemenea nivel. Vorbim de responsabilitatea celei mai înalte funcţii în statul român. Domnule Iohannis, românii, indiferent de etnie, au toţi nevoie de sprijin pentru a depăşi această criză provocată de coronavirus, nu de un preşedinte care să îi dezbine şi să creeze tensiuni interetnice. Eu voi rămâne un partener pentru toate minorităţile din această ţară. Atacurile politice nu rezolvă problemele oamenilor, români, etnici maghiari sau germani, care şi-au pierdut locurile de muncă, nu rezolvă problemele firmelor mici care nu îşi mai pot desfăşura activitatea”, a mai declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Totodată, liderul interimar al PSD a lansat patru întrebări către președinte: ” În final, vreau ca preşedintele Iohannis să le răspundă românilor la patru întrebări simple care nu au legătură cu politica. De ce nu testăm populaţia? De ce Guvernul nu are un program concret de relansare economică? De ce avem un milion de şomeri pe care îi lăsaţi să se descurce singuri? De ce Guvernul fură pe timp de pandemie prin achiziţii netransparente cu firmele de casă ale PNL? Nu distrugeţi România, domnule Iohannis, pentru ambiţii prosteşti. Guvernul actual trebuie să vină urgent cu un plan de măsuri pentru salvarea economiei”.