Marcel Ciolacu
Politic

Marcel Ciolacu (PSD): Cred că această coaliție națională va ține cel puțin până în anul 2024

Marcel Ciolacu, președintele PSD, consideră că parteneriatul cu PNL și UDMR va dura cel puțin până în 2024, anul în care sunt programate să se desfășoare noi alegeri generale.

Liderul social-democraților Marcel Ciolacu a făcut această declarație în contextul în care fusese întrebat dacă social-democrații vor mai avea șansa să nominalizeze un premier peste un an și jumătate, potrivit sistemului convenit la nivelul principalelor partide din coaliție.

Marcel Ciolacu, de părere că noua coaliție va rezista măcar până în 2024

„Eu sunt un om de bună credinţă. Cred, în primul rând, că Partidul Social Democrat trebuia să intre la guvernare şi să îşi asume această intrare la guvernare, să stabilizăm România. Întotdeauna plec cu bună credinţă în orice construcţie politică şi alături de colegii mei şi alături de adversarii politici şi cred că această coaliţie naţională va ţine cel puţin până în anul 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că a fost stabilită și o dată pentru schimbarea de premier, și anume 25 mai 2023.

Tot atunci, președintele PSD a prezentat și lista de miniștri social-democrați.

„Sunt ferm convins că în zilele următoare colegii mei vor detalia fiecare domeniu în parte. Sunt măsuri care vor stabiliza România astfel încât să avem o perspectivă de revenire la normalitate și reconstrucție. Știu că veți întreba de ce nu a dat Partidul Social Democrat primul-ministru la prima rotație. Cu adevărat, Partidul Social Democrat a câștigat alegerile și era îndreptățit să facă acest lucru. Am făcut această concesie pentru că Partidul Social Democrat a decis că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcțiile trecătoare. În acest moment de criză, Partidul Social Democrat trebuie să guverneze pentru români, nu să se certe pe funcții sau așa-zisele ministere cu bani”, a mai spus Marcel Ciolacu.